Kilo vermek için dikkat edilmesi gereken 3 öneri - Yaşam Cafe

Kilo vermek için dikkat edilmesi gereken 3 öneri

Kilo vermek için dikkat edilmesi gereken 3 öneri
Kilo vermek, ideal kiloya sahip olmak, ideal kiloyu korumak sadece estetik açıdan önem taşımamakla birlikte sağlığınız için de önemli bir etkendir. Fazla kilolar yaşam kalitenizi doğrudan etkileyerek sağlık problemleri yol açabilir. 

Zayıflamak istiyorsanız istikrarlı olmak çok önemlidir. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız değişiklikler, egzersizleri hayatınıza dahil etmeniz ile ideal kilonuza sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kilo verme sürecinde nelere dikkat etmelisiniz? İnceleyelim.

Beslenme Programınızda Kısıtlamanız Gereken Yiyecekler


Paketli gıdalar, fast food ürünler, aşırı tuzlu yiyecekler, nişasta bulunan ürünler, sağlıksız abur cuburlar beslenme düzeninizde yok olması gereken en azından azaltılması gereken besinlerdir. Fazla tuz tüketimi sonucunca vücudunuz su tutarak, ödeme sebep olabilir, kalp hastalıkları ve tansiyon riskiniz artabilir. 

Paketli gıdalar, katkı maddeli ürünler, yüksek tuz birçok metabolik rahatsızlığa ve hastalığa neden olabilir. Bu yüzden bu gibi ürünleri hayatınızdan çıkardığınızda kilo verme süreciniz hızlanırken, sağlığınızı da muhafaza etmiş olursunuz.

Bunların yanında tabii ki şeker ve şekerli gıdalardan, yüksek hayvansal içerikli ürünlerden kaçınmanız gereklidir. Sağlıklı kilo verebilmek adına yağsız, derisiz et, deniz ürünleri ve balık tüketebilirsiniz. Kuru Baklagillerden, meyvelerden, sebzelerden, yumurta ve süt ürünlerinde yararlanabilirsiniz. 

Her şeyin fazlası zarar olduğu için bu gıdaların uygun miktarlarda tüketimi sağlıklı kilo kaybı için çok önemlidir. 

Kilo Vermek için Yapmanız Gerekenler


Bol su içmek sağlık için de ayrı bir öneme sahiptir ve kilo verme dönemlerinde en az 2,5 litre su diyet listelerinde en başta bulunması gereken maddedir. Tok olmak, bağırsak sağlığını korumak için bolca yeşil sebze lezzetli meyveler tüketilmelidir. Lif alımı çok önemlidir. Kuru Baklagiller, yulaf, tahıl içerikli ekmekler, kabuklu meyveler ve tabii ki sebzeler tüketilmelidir. 

Öğün atlamaktan kaçınmanız gerekir. Gün içerisinde 3 ana öğün ve özel olarak kendinize göre hazırladığınız ara öğünlerin oluşturulması ve atlanmaması gerekir. Atlanan bir öğünün bedeli daha fazla acıkma sağlıksız besinlere yönelme olabilir.

Egzersiz Yapmayı İhmal Etmeyin 


Yapılan araştırmalar sonucunda gün içerisinde en az 40 dakika ile 1 saat arası egzersizler yapılması gerektiği söylenmektedir. Kilo vermek adına gün içerisinde minimum 1 saat egzersiz yapılmalı, bu süre ve performans attırılmalıdır. Bir hafta içerisinde yapacağınız 6 saat tempolu yürüyüş, kasları çalıştıracak egzersizler ile kilo verme süreci sağlıklı bir şekilde hızlanır. 

Sonuç Olarak


Kilo vermek istediğinizde önemli olan karar anı değil, bu kararın sürekliliğini sağlamaktır. Bu nedenle size özel seveceğiniz, sağlıklı öğünler oluşturmak, keyif alacağınız bir egzersiz programı oluşturmaktır. Seveceğiniz sportif faaliyetleri bulmak, sizin sağlıklı ve keyifli bir şekilde vazgeçmeden kilo vermenizi sağlayacaktır. 

Bu faktörler sayesinde sadece kilo vermekle kalmayıp, yaşam kalitenizi arttıracak ve daha aktif bir yaşama sahip olabilirsiniz. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar