Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları - Yaşam Cafe

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları
Geçtiğimiz günlerde yılın en güzel ve en beyaz manzaralarına şahit olduğumuz kış mevsimi herkesi büyüledi. 

Seyahat bileti satış platformu Obilet.com, okulların sömestr tatiline girmesiyle birlikte karlı beyaz manzaraların tadına doyamayanlar ve alternatif tatil arayışı olanlar için Türkiye’nin en güzel tatil rotalarını sıraladı.

Uzun bir süredir alışkın olmadığımız yoğun kar yağışı ile yılın en güzel ve en beyaz manzaraları 7’den 70’e herkesi büyüledi. Yoğun kar yağışının heyecanının yaşandığı bu günlerde okulların sömestr tatiline girmesi ile birlikte akıllarda kayak tatili yapma fikri belirmeye başladı.

İşte sevdikleriniz ile birlikte müthiş kar manzaralarının keyfini çıkarabileceğiniz, Türkiye’nin birbirinden güzel kayak rotaları.

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Uludağ, Bursa


Kış ve kayak tatilinden bahsedince akla ilk gelen yer şüphesiz Uludağ oluyor. Aynı zamanda Uludağ, eğlence merkezi ve konaklama imkanlarıyla da tatilcilerin tercihleri arasında yer alıyor. 2.543 metre yüksekliği ile Batı Anadolu’nun en büyük dağı olarak konumlanan Uludağ, yerli ve yabancı tatilciler için en ideal noktalardan biri olarak tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Erciyes, Kayseri


Kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden biri olan diğer rota ise Erciyes Dağı. 3.916 metrelik yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek beşinci dağı olan Erciyes Dağı, Kayseri’ye 25 kilometre uzaklıkta yer alan Erciyes Kayak Merkezi ile kış sporlarına uygun imkanlar sunuyor. Çeşitli zorluk derecelerine göre tasarlanan 32 pist ile Erciyes Kayak Merkezi kayak severleri içtenlikle ağırlıyor. Erciyes Dağı’nda kaymanın keyfini yaşayan tatilciler, snowboard ve kar voleybolu gibi farklı kış sporlarını da yapabiliyorlar.

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Kartepe, Kocaeli


Konumu gereği ile İstanbullu kayakçıların hem en uğrak adresi hem de gözdesi olan Kartepe, her yıl binlerce kayakseveri ağırlayan bir cazibe merkezi olarak konumlanıyor. Kartepe’de benzersiz doğal güzelliklerin arasında tatil yapma imkânı bulan kayak severler, Samanlı Dağı’ndan Sapanca Gölü’nün ve İzmit Körfezi’nin manzarasının tadını çıkartıyor. Kartepe’de aralık ayında başlayan tatil sezonu mart ayının sonuna kadar devam ediyor. Tatilciler dilerse konaklayabiliyor dilerlerse de günübirlik tatil yapma imkânı bulabiliyorlar.

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Kartalkaya, Bolu


Kış mevsimin büyüleyici bir atmosfere sahip olduğu rotalardan biri olan Kartalkaya da tatilciler çam ağaçlarının arasında kayak yapmanın zevkine varıyor. Ayrıca buraya kadar gelen vatandaşlar Abant Gölü’nün etrafında da bol oksijenli bir yürüyüş yapma, faytona binme ve gölün etrafında bisiklet sürme imkanına sahip oluyor.

Türkiye'nin en güzel kayak tatili rotaları

Sarıkamış, Kars


En ilgi çekici olan son rota ise Kars’ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi oluyor. Dünyada yalnızca Alp Dağlarında görülen ‘‘Kristal Kar’’ Sarıkamış’ı diğer kayak rotalarından ayıran en önemli özellik. Şehir merkezine 55 kilometrelik uzaklıkta konumlanan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde düşük nem oranı ile buzlanma olmuyor. Bu sayede de ‘‘Kristal Kar’’ taneleri çok uzun zaman korunuyor. ‘‘Kristal Kar’’ üzerinde kayak yapmanın ayrıcalığını yaşamak isteyen tatil severler Sarıkamış Kayak Merkezi’ne büyük ilgi gösteriyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar