Neden hala hayatınızda biri yok? - Yaşam Cafe

Neden hala hayatınızda biri yok?

Neden hala hayatınızda biri yok?
Sormak istediğimiz soru, “Neden hala evlenmediniz?” değil, “Neden hayatınızda biri yok?” Yalnız kalmaktan dertliyseniz, yalnız kalmanıza yol açan 3 sorunu, aşmanız umuduyla sıralıyoruz.

Bir ilişki kurmak için çabalıyor ama her seferinde eli boş dönüyorsanız, büyük ihtimalle sizin hatanızdan kaynaklanıyordur. Hatalarla yüzleşmek, sorunları aşmak için atılması gereken en önemli adımdır. Araştırdık, bir eşe sahip olmayı çok isteseniz de yalnız kalmanıza yol açan 3 nedeni ortaya çıkardık.

1. “Mükemmel erkek sendromu” takıntınız var

Mükemmel erkeği arama derdine düşmek, ne yazık ki en büyük hatalardan biri. Hani hep denir ya, “hiç kimse mükemmel değildir” diye… Bu “hiç kimse”nin içine erkekleri neden dahil etmiyorsunuz?

Çoğu kadın, dönüp şöyle bir kişisel geçmişine baktığında ne çok erkeği sudan bahanelerle elinin tersiyle ittiğini fark eder. Kiminin boyunu yeterince uzun bulmaz; kiminin saçları dökülmeye başlamıştır, hayalinde kel bir koca olmadığını fark eder; kimi dans etmeyi sevmiyordur; kiminin bir konuşma bozukluğu vardır…

Belki de şans vermediğiniz erkek bir kurbağa prens! Hadi ama, herkes küçük bir şansı hak eder. Hem sonra hayat peri masalındaki gibi değil ki. Her şey tozpembe ve dört dörtlük olamaz. Hayat da akıp gidiyor, öyle değil mi? Bir yerden yakalamak gerekir.

2. Doğru zamanda doğru erkeğin mutlaka sizi bulacağına inanıyorsunuz

Hayatınızda birinin olmasını istiyorsunuz ama bir türlü ‘bay doğru’yla karşılaşamıyorsunuz. İyi de aradığınız özellikteki erkekler de gökten düşmüyor ya… Öyle olsaydı, kollarınızı açıp yüzünüzü gökyüzüne dönerdiniz ve istediğiniz kucağınıza düşer düşmez kapıp kaçardınız.


Şaka bir yana, siz galiba şu doğru zamanda doğru erkeğin mutlaka gelip sizi bulacağına inananlardansınız. Ama bilmelisiniz ki, sizin bir çabanız olmadan ‘bay doğru’nun gelip sizi bulacağına inanmak, biraz romantik komedi izleme alışkanlığından kaynaklanıyor.

Potansiyel partnerlerle buluşmayı “yapılacaklar listeniz”in başına koymalısınız. Sık sık dışarı çıkın (özellikle sizin gibi partnersiz arkadaşlarınızla), sosyal ortamlara karışın, yeni insanlarla tanışmak için hevesli olun. Küçük bir uyarı: Sakın hayatınızın erkeğini barda üçüncü içkiyi yuvarladıktan sonra bulmayı hayal etmeyin. O kişi yanlış kişi olabilir.

3. Yanlış erkeklerle flört etmeye çalışıyorsunuz

Karşınıza çıkan erkek tam da boşanma arifesindeyse, sizin yapmanız gereken ona “boşandıktan sonra görüşmek üzere” demektir. Boşanma erkekten kaynaklanıyorsa ve neden her ne olursa olsun, o erkeğin değişme olasılığı çok düşüktür.

Yani boşanma nedeni aldatmaysa örneğin, boşanma gerçekleşmeden sizinle görüşmek istemesi onun gerçek yüzünü gösterir. Hem hiçbir zaman bunu size de yapmayacağından emin olamazsınız. Size değiştiğini söylese de yalanlarla ve aldatmalarla çöpe atacağınız zaman olmadığını hem kendinize hem de ona hatırlatmalısınız.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe