Bu ipuçlarıyla eviniz daha güzel, daha işlevsel - Yaşam Cafe

Bu ipuçlarıyla eviniz daha güzel, daha işlevsel

Bu ipuçlarıyla eviniz daha güzel, daha işlevsel
“İyi ve kaliteli bir ev yaşamı herkesin hakkı”, evlenecekler ve evini yenileyecekler için dekorasyon öneriler. 

Bir ev dekore etmek, mobilya seçmek, mobilya ile uyumlu öğeleri belirlemek hiç de kolay bir iş değil. Bunu bilen Divanev, evlenecekler ve evini yenileyecekler için dekorasyona dair önemli ipuçları paylaşıyor. Mobilyadan yatağa, halıdan aydınlatmaya, yastıktan yorgana bir evin ihtiyacı olan ürünleri bir arada sunan Divanev Mimari Konsept ve Uygulama Birim Yöneticisi Burcu Karakaya, bu yılın trendlerine dair şu bilgileri veriyor: “Bu yılın trendlerinde daha sakin, göz yormayan, düzenli, doğal görünümlü malzeme detayı ve en önemlisi işlevsel mobilyalar öne çıkıyor. Bu çerçevede ahşap, mermer desenler, keten gibi doğal malzemeler, pastel renkler, yeşil rengin rahatlatıcı tonları daha sık kullanılıyor. Çok amaçlı mobilyalar da popülerliğini giderek artırıyor. Bu mobilyalar evin farklı alanlarında değerlendirilebiliyor. Örneğin dresuarı pencere altına yerleştirip ofis masası olarak kullanabilirsiniz. Kitaplıklarınızda sadece kitap değil dekoratif objelerinizi ve bitkilerinizi sergileyerek bulunduğu alana farklı bir hava katabilirsiniz.”

Eviniz küçükse modüler mobilyalara yönelin

Küçük metrekareli evler için köşe koltukları öneren Karakaya, köşe koltuğu uygun bir orta sehpa ile tamamlayarak şık bir görüntü elde edilebileceğini söylüyor.  Yataklı ve sandıklı koltuklar, özellikle küçük evlere sahip olanların kurtarıcısı oluyor. Divanev’in Sofayat serisinin yatıya gelecek olan misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak ve ekstra depolama alanı için ideal olduğunu belirten Karakaya, şöyle devam ediyor: “Puflar, küçük ama etkili birer dekorasyon aracıdır. Yatak odanızda veya salonunuzda kullanacağınız ve farklı renkler, kumaşlarla öne çıkaracağınız puflar evinizde fark yaratır. Özellikle saklama alanı bulunan puflar ise hem şıklığı hem fonksiyonu ile evlerin vazgeçilmez eşyalarından biri olacak. Modüler mobilyalar da son dönemin en öne çıkan parçalarından... Beğendiğiniz serilerin açılır yemek masası alternatifi, sabit – metal ayaklı masa alternatifi, sandalye veya bank alternatifi, küçük veya büyük konsol alternatifi sunması artı bir yön olarak öne çıkıyor. Yine beğendiğiniz TV ünitesini ek modülleriyle, alanınıza göre dilediğiniz kadar büyütebilir veya küçültebilirsiniz.”

Bu ipuçlarıyla eviniz daha güzel, daha işlevsel

Doğru aydınlatmayla mimari kusurları gizlemek mümkün

Evi dekore ederken aydınlatma ve halı da büyük önem taşıyor. Örneğin doğru halı seçimiyle evi daha büyük göstermek mümkün. Bunun için halıyı odanın ölçülerine göre değil mobilyaların yerleşimi ve boyutlarına göre seçmek gerekiyor. Halı desenlerinin de mobilya, kırlent, perde gibi öğelerle uyumlu olması gerektiğini de hatırlatan Karakaya, “Evinizin tozlanma oranı yüksekse ya da evcil hayvanınız varsa halı seçerken kısa havlı, leke tutmayan, kolay temizlenen halıları tercih edin. Aydınlatmanın da en az halı kadar önemli olduğunu unutmayın. Küçük alanları olduğundan daha büyük göstermek, ev mimarisinde bulunan kusurları gizlemek ya da derinlikli alanlar yaratmak için aydınlatmalar, önemli yardımcılardan biridir. Geniş ve yüksek tavanlı bir oda için aydınlatmaya ihtiyacınız var ise modern avize ve sarkıt lambalar arasında bir seçim yapabilirsiniz. Ancak bu seçimi yaparken küçük ölçülerle üretilen modellerden uzak durmalısınız. Çünkü küçük ebatlı tasarımlar büyük mekanlarda kaybolur. Aydınlatmayı, yatak odasında veya çalışma odasında kullanacaksanız loş ve dinlendirici ışıkları tercih edebilirsiniz. Duvarlarınızdaki büyük boşlukları tablolarla doldurmak ya da aile fotoğraflarınızla değerlendirmek istiyorsanız, bu alanı mutlaka bir aydınlatma ile desteklemelisiniz. Son günlerde pirinç ayaklı abajurlar, geometrik desenlere sahip lambaderler, zarif çizgilere sahip avizeler gibi çabasız bir şıklık sunan tasarımlar karşımıza oldukça sık çıkıyor. Bu parçalar diğer mobilyalar ile uygun bir şekilde kullanıldığında dekorasyon dergilerindeki kadar şık alanlar yaratabilirsiniz” diyor.

Bu ipuçlarıyla eviniz daha güzel, daha işlevsel

Yatak odalarında şıklığı yakalamanın yolu ise tabii ki mobilya kadar tekstil ürünlerinden de geçiyor. Mobilyanıza ve yatak başlığınıza zıt renklerde tekstil ürünleri seçerek eşyalarınızın ön plana çıkmasını sağlayabilir, dekorasyonda bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Yatak odası dekorasyonunuza göre farklı renk, kumaş ve model alternatifleri arasından seçeceğiniz baza ve başlıklarla yatağı odak noktası haline getirebilir, yatak odanızda çarpıcı bir estetik yakalayabilirsiniz. Bazanızı sandıklı seçerseniz ekstra depolama alanı ihtiyacına da bir çözüm bulabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar