Çizginin dışına çıkmayı sevenler için Bohem stili - Yaşam Cafe

Çizginin dışına çıkmayı sevenler için Bohem stili

Çizginin dışına çıkmayı sevenler için Bohem stili
Bohem tarz, birbirine zıt renklerin ve farklı tarzların bir arada kullanıldığı, bağımsızlığı temsil eden bir stil. Aynı zamanda rahatlığın, yaratıcılığın ve rengarenk bir ortamın sembolü. 

Bu nedenle dekorasyonda da son zamanların popüler trendleri arasında yer alıyor.  Geliştirdiği birbirinden güzel renkteki boyalarıyla ve dekorasyon önerileriyle hayata renk katan Bi’Boya da Bohem tarz bir ev için renklerin nasıl kullanılacağını ve dekorasyon önerilerini tüketicilerle paylaşıyor.

Bi’Boya‘nın rengarenk boyaları, boho ev dekorasyonu için zevklerinize ve kişiliğinize uygun renklere kavuşmanızı sağlıyor. Bohem ev dekorasyonu ile tekdüzelikten ve sıradanlıktan uzaklaşmak istiyorsanız Bi’Boyanın renk ve dekorasyon önerilerini inceleyebilir, duvarlarınızı kalıcı olarak boyamadan önce Bi’Boya‘nın göndereceği ücretsiz renk kartı ile denemeler yapabilir, boho ev dekorasyonu için ilk adımı atabilirsiniz.

Evin metrekaresine, tarzına ve güneş konumuna göre uygun renk tonunu seçebilmenizi sağlayan Bi'Boya'da bütçenize ve beklentilerinize uygun boyaya kolayca ulaşabilir ve böylelikle evinizde baştan sona yepyeni bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Bohem hava estiren çarpıcı tonlar

Trendlere ve ihtiyaçlara göre seçkin renk yelpazesi geliştiren Bi'Boya'nın kartelasında bohem stile uygun tonlara rastlayabilirsiniz. Kontrast etki için nehir, çimen, alya, kotta, çağla, filiz ve zümrüt tonlarına yönelebilir; aydınlık görünümü desteklemek için de karamel, vizon, somon, keten gibi açık tonları kullanabilirsiniz. Eğer duvarlarınızda açık tonlar tercih ettiyseniz turuncu, kahve ve hardal gibi koyu baharat tonlarındaki mobilyalarla ve ahşap detaylarla ortamın bohem havasını bir tık daha öne çıkartabilirsiniz. Ancak koyu tonlar kullandıysanız mobilya seçimini daha yumuşak, geçişli parçalardan yana kullanmanızda fayda var. 

Bohem tarzda salonlar


Bohem tarzda bir salon dekore edecekseniz renkleri harmanlamaya hazır olun. Duvarlarınızda hem evi ferah göstermesi hem de şık durması açısından her zaman açık renkleri tercih edebilirsiniz. Kreme yakın tonlar, fildişi veya aydınlık kum renkleri, doğadan ilham alan renkler bohem stildeki duvar renkleri arasında oldukça popüler.

Doğadan ilham alan kahverengi ve yeşil

Bohem tarzda toprak renkler ve doğadan ilham alan yeşiller, sıcak ve elegant bir hava yaratmak için olmazsa olmazlardandır. Özellikle salon gibi büyük alanlara çok yakışan, kahverenginin bej gibi açık tonlarından başlayıp çikolata rengine kadar tüm tonlar bohem tarzda yerini bulur. Bu sıcak renkleri kullanarak evinizin havasını sakin ve dışardan geldiğinizde size kucak açan bir ortama çevirmeniz mümkün. Kahverengi yeşil ile harmanlandığında doğal havasını kaybetmeden enerjisi artar. Bu iki rengi birlikte kullanarak ferah bir bohem tarz yakalayabilirsiniz.

Dinamik kırmızı

Kırmızı enerjiyi arttıran, ortamı canlandıran ve neşe getiren bir renktir. Belirli dozlarda kullanarak ortama oryantal hava verirken, gözü de çok yormazsınız. Kırmızının yanına pudra pembe, canlı turuncu veya yeşil gibi doğal renkler ekleyerek bohem tarzını yakalayabilirsiniz. Bu renk özellikle yatak odasına çok yakışacaktır. Eğer turuncular, pasteller benim rengim diyorsanız bu renk seçeneklerine göz atmalısınız.

Gizemli mor

Bohem stil bir ev mor olmadan eksik kalacaktır. Üstelik mor diğer renkler ile kombine etmesi en kolay renktir. Yalnız mor enerjik bir renk olmasına rağmen aşırı kullanımda boğucu bir hava verebilir. Yoğun kullanımda açık lavanta tonlarını seçerek bu etkisinden kaçınabilirsiniz. Yatak odası, genç odaları mor için en uygun alanlar.

Leziz turuncu

Turuncu, bohem tarzda en çok tercih edilen renk. Sıcak ve enerjik bir renk olmasının yanı sıra aynı zamanda hareket, iletişim ve yaratıcılık ile bağlantılıdır. Bu nedenle çalışma odası gibi ortamlara çok yakışacaktır. Turuncunun bir diğer mekanı da mutfaklar. İştah arttıran bu renk ile evinize hem renk hem lezzet katabilirsiniz.

Parıltılı sarı

Sarı tonuna göre şekil değiştiren renklerdendir. Açık tonları ortama hareket ve enerji verirken, pastel tonları dinginlik ve rahatlık getirecektir. Özellikle evin karanlık, az ışık alan noktalarında kullanarak aydınlatıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Evinizde küçük bir odanız varsa sarıyı gri veya beyaz ile harmanlayarak odayı olduğundan daha büyük göstermeniz de mümkün. 

Duvarlarınızda sarı kullanmaktan çekiniyorsanız Bi'Boya'dan alacağınız akrilik boyayla kütüphanenizi veya dolaplarınızı boyayarak da bu rengin enerjisini kullanabilirsiniz. 

Çizginin dışına çıkmayı sevenler için Bohem stili


Mutfakta boho stili için renkli öneriler


Farklı kültürlerin ve stillerin bir karışımı olan boho stili, özellikle ortama verdiği sıcaklık ve rahatlık hissiyle öne çıkıyor. Ancak boho stili için biraz cesaret gerektiğini unutmayın. Bu stili mutfağına yansıtabilmek için renk ve desenleri karıştırmaktan korkmamalısınız. Açık raflar başta olmak üzere karışık desenler, küçük mutfak aletlerinde vintage dokunuşlar, doğal ve renkli malzemeler, boho mutfak stilinin temel bileşenlerini oluşturuyor.

Boho mutfak stilinin temelinde yanık turuncu, pembe, hardal sarısı, koyu çivit mavisi gibi renkler bulunur. Mutfak duvarlarında ve diğer eşyalarda bu renkleri tercih ederek bohem tarzda bir mutfağın ilk adımlarını atabilirsiniz. Daha sonra deri ve dokuma malzemeler, yeşil bitkileri kendi tarzına göre ekleyebilirsiniz. 

Fas'tan ilham alan sarkıt bir aydınlatma, eski tarz bir fırının üzerinde sergileyebileceğiniz canlı renkte döküm demir tencereler, makrome duvar askıları, antika görünümlü dolaplar, doğal elyaftan yapılmış kilimler, raflarda depolama için kullanabileceğiniz hasır sepetler, vintage ya da el yapımı aksesuarlar, rustik tarzda bir tezgah, boho mutfak için akla gelen diğer öneriler. 

Bunlara sevdiğiniz başka pek çok renkli unsuru ekleyebilirsiniz. Burada önemli olan, boho stilinin ipuçları olan rahatlık, sıcaklık ve renk çeşitliliğini mutfağınıza yansıtabilmeniz. Çünkü bunun tam tersi olan minimalizm, mükemmeliyetçilik ve steril bir havanın boho mutfaklarda yeri yok. Boho stili döşeyeceğiniz mutfak, evinin cazibe merkezi olmak için hazır demektir.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar