Gelinliğiniz nasıl olmalı? - Yaşam Cafe

Gelinliğiniz nasıl olmalı?

Gelinliğiniz nasıl olmalı?

Gelinlik almak veya modeline karar verip diktirmek düğün telaşının en zor kısmı. Hayallerinizdeki gelinliği giymek için önerilerimize göz atın...


Prenses olma zamanı, hayaller gerçeğe dönüşüyor. Bu gece sizin geceniz. Ama keyifli olduğu kadar zorlu bir süreç sizi bekliyor. Hayallerinizi süsleyen gelinliğinizi hala seçmediyseniz bu yazı sizler için...  

Meltem Öksüm, Alfa Yayınları’ndan çıkan ‘Kusursuz Düğün’ isimli kitabında, gelinlik seçimi konusunda gelin adaylarına yol gösteriyor:

PROVADAN ÖNCE 10 TAVSİYE 

1- Her şeyden önce provalarda yanınızda size fikir ve moral verecek, nazınızı çekebilecek yakın bir arkadaşınız olmalı.

2- Gelinlik mağazalarında çeşitli modeller deneyerek size yakışanı tespit edebilirsiniz. Vakit kaybetmemek için kendinizi nasıl bir gelinliğin içinde hayal ediyorsunuz, karar verin.

3- Gelinlik alışverişine mümkünse hafta içi çıkın. Böylece satış görevlisi size daha fazla vakit ayırabilir. Unutmayın birçok gelinlik mağazası randevu sistemiyle çalışır. Önceden randevu almanız gerekebilir.

4- Stresten kilo değişimi yaşama ihtimaline karşı gelinliğinizi bir hafta önce alın. Böylece gerekli düzeltmeleri yapabilecek zamana sahip olursunuz.

5- Gelinliğinizi hazır alma şansınız var. ‘Haute Couture’ tasarımlara da bakmanızı tavsiye ederiz.

6- En önemlisi gelinlikler arasından vücut kusurlarınızı kapatan, boyunuza ve kilonuza gidecek bir modeli seçmelisiniz. Boyun, göğüs ya da sırt dekoltesini vurgulayabilirsiniz. 

7- Gelinliğinizin uzunluğu önemlidir. Gece boyunca eziyet çekmemek ve takılıp düşmemek için özellikle eteğin ön tarafının yerden az da olsa yukarda olmasına dikkat edin.

8- Kumaş seçimi önemlidir. Yazın tül, şifon, organze, ipek, tafta gibi hafif kumaşları, kışın ise ziberlin, gazar, mikado, saten düşes, saten, krep gibi dolgun duran kumaşları seçebilirsiniz.

9- Düğün mekanı ve düğünün teması gelinlik seçiminizde etkilidir. Balo salonunda gösterişli, bol taşlı kabarık modeller; kır düğünü veya ev partisi havasındaki düğünlerde daha sade, yürümenizi kolaylaştıran modeller gidebilir. 

10- Ekonomik bir gelinlik arıyorsanız, moda evlerinde devamı çalışılmayan ve daha ucuza satılan modelleri sorabilirsiniz. 

Vücuda göre gelinlik seçimi nasıl olur?


Kısa boylular

Kısa boylu kadınlara kabarık gelinliğin yakışmayacağı düşünülür ama minyon tipli birçok gelinin (Bedeni 38’i aşmamak kaydıyla) kabarık gelinlik içinde bir prenses gibi olabileceklerini müjdeliyoruz. Ayrıca ‘V’ yakalı modeller de çok hoş olacaktır. Saç modeli olarak topuz yaptırarak boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.

İri göğüslüler

İri göğüslü iseniz iki parçalı gelinlikleri tercih etmelisiniz. Üstte askılı, eteklerde ise çanak modeli seçilmelidir. Dekolte ve straplez gelinlikler uygun olmayabilir. Üst kısmı işli, çiçekli modeller hoş olabilir. İyi bir iç çamaşırından yardım alabilirsiniz. 

Zayıf ve uzun boylular

Zayıf ve uzun boylu iseniz istediğiniz her tür modeli seçebilme şansınız olur. Önemli olan ruhunuza ve hayat tarzınıza göre seçim yapmanız. İki parçalı modeller sizin için ideal!

Kalın belliler

Tek parçalı gelinlikler veya iki parçalı olup balenli ve korsajlı uzun gelinlikler tercih edilmelidir.

Çok kilolular

Tek parçalı ve robadan şifonlar kullanılarak beden ölçüleri kaybedilebilir. Kollarda uzantılar kullanılarak dikkatin farklı bir yere çekilmesi sağlanabilir. Gelinliğinizin süslemelerinde sade ve küçük objeler kullanarak zarifliği yakalaya-bilirsiniz.

Kalın kollular

Uzun kollu veya straplez, düz ve taşlı bir beden üzerine, kalın desenli bir dantelden uzun duvak hoş olabilir.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar