Kapana sıkıştıran bazalardan kurtulun! - Yaşam Cafe

Kapana sıkıştıran bazalardan kurtulun!

Kapana sıkıştıran bazalardan kurtulun!
Yatak altlarını kullanışlı bir dolaba çeviren bazalar, seçim sırasında yapılan bazı hatalar ya da göz ardı edilen detaylarla pişmanlığa dönüşebiliyor. 

Doğru baza seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında ipuçları veren Bambi Yatak’ın uzmanlarına göre, bazalarda öncelik güvenlik. Gerekli güvenlik sistemleri olmaması durumunda bazaların birer kapana dönüşebildiğini ve ev kazalarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, güvenlik sonrasında bazaların kolay açılmasına, sağlamlığına ve uzun kullanım ömrüne odaklanın diyor. 

Günümüzde evlerin küçülen metrekareleriyle birlikte evde bulunan her alan, değerini daha da artırıyor. Bazalar da bu anlamda, kullanılmayan eşyaların saklanması için evlere ekstra alan kazandırıyor. Ancak evdeki gardıroplara alternatif olan bazaların, kullanıcıların hayatını kolaylaştırması, konforunu artırması gerekiyor. Bambi Yatak uzmanları, bazaların uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılması adına alım kararı öncesi bazı önerilerde bulundu. Bazalar da güvenliğinin son derece önemli olduğunu ve kullanıcıların hayatını kolaylaştırması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, güvenlik ve konfor için amortisörlü bazalar tercih edilmeli diyor. Amortisör sisteminde ise kolay yıpranmayan ve uzun yıllar boyunca güvenli bir kullanıma imkan tanıyan markaları öneriyor. İşte uzmanların diğer önerileri…

Bazalar sağlam olmalı

Bazalar; kışlıklardan yazlıklara, yedek yastıktan yorganlara kadar birçok eşyanın ağır yükü altında sağlamlığını ve işlevini korumalı. Özellikle baza altında bulunan MDF’nin dayanıklı malzemeden yapılmış olması önemli. Bu sayede baza uzun yıllar boyunca ilk günkü şık görüntüsünü koruyabilir aynı anda ana işlevi olan; eşyaları toza ve kire karşı koruma görevini yerine getirebilir. Tabanlığın yanı sıra bazanın üretildiği profil demirleri de aynı şekilde yatağın, bazanın içine konulan eşyaların ve yatakta uyuyanların yükünü sorunsuzsa taşıyabilmeli. Burada profil kalınlıklarının yanı sıra özellikle kaynakların da özenle yapılmış olması önemli bir detay. Ayaklar da en az baza kadar sağlam olmalı. Çünkü kimse eğri bir zemin ya da sallanan bir yatak üstünde uyumayı tercih etmez. Baza başlığı, baza, ayaklar ve tüm bileşenler sağlamlık açısından bir bütün olmalı.  

Baza ile zemin arasındaki mesafeye dikkat edilmeli

Temizlik için olmazsa olmaz bir detay da baza ile zemin arasında kalan boşluk. Bu boşluk sayesinde baza hareket ettirilmeden kolayca süpürülebilir ya da silinebilir. Çok geniş tutulan boşluk kötü bir görüntü yaratabilir, az bırakılan boşluk ise toz ve kirler için yeni bir alan oluşturabilir. Baza ayaklarının zeminde kullanılan malzemeyle uyumu da ileride doğacak zemin onarım maliyetleri açısından oldukça önemli. 

Baza tasarım tercihi tamamen size kalmış

Bazanın tasarımının, kullanım kolaylığı ya da sağlamlık açısından bir önemi olmasa da göz zevki için gerekli bir kriter. Baza alırken tasarım ve renkler mümkün olduğu kadar yatak ve yatak odasının renkleriyle uyumu aranmalı. Tabi burada renkler ve tasarım kararı tümüyle size ait.  

Kullanım kolaylığı olmazsa olmaz 

Kullanılmayan eşyalar için yeni bir alan yaratan bazaların kullanım zorluğu, bir bazayı kabusa, bel ya da boyun ağrılarına dönüştürebiliyor. Baza tercihlerinde bazanın mümkün olduğunca tek elle ve kolay bir şekilde açılmasına dikkat edilmeli. Mümkünse satın alım kararı öncesinde, üzerinde yatak varken birkaç kez olmak kaydıyla baza açılıp kapatılmalı. Bu sayede yıllar sonra yaşanabilecek pişmanlığın önüne geçilebilir. 
 

Amortisörlü makas sistemi kullanıcı konforunu artırıyor

Bambi, yataklarında olduğu gibi bazalarında da geliştirdiği teknolojilerle kullanıcıların bazalarını bir ömür boyu konforlu ve kolay bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Bambi, bazalarında kullandığı amortisörlü makas sistemi ile kullanıcılarına bazada da farklı bir deneyim yaşatıyor. Kullanıcı konforunu artıran sistem, bazayı tek elle açmayı mümkün kılıyor. Yaklaşık 10 santimetrelik bir kaldırma hareketi sonrası bazayı otomatik olarak kaldırmaya yarayan sistem baza düşmelerini de engelleyerek olası kaza ve sıkışmaları önlüyor. Geleneksel bazalara kıyasla baza kaldırmak için çok daha az fiziksel güç gerektiren sistem, kullanıcıların olası bel ve boyun ağrılarından da kurtarıyor. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe