17 milyar adım sokak hayvanlarına 7 ton mama oldu - Yaşam Cafe

17 milyar adım sokak hayvanlarına 7 ton mama oldu

17 milyar adım sokak hayvanlarına 7 ton mama oldu
Yürüyerek de sokak hayvanlarına destek mümkün…

17 milyar adım, sokak hayvanları için 7 ton mamaya dönüştü
Sağlık ve iyiliği telefon uygulamasında bir araya getiren Help Steps aracılığıyla hayvanseverler binlerce sokak hayvanına destek oldu. Şimdiye kadar hayvanlara destek olan derneklere 16.8 milyar adım gönderildi. Bu rakamla yaklaşık 115 bin TL’lik bağış, 7 ton mama ve bakım desteğine dönüştü…

Dünyanın adımları bağışa dönüştüren ilk uygulaması Help Steps, kullanıcılarına sokak hayvanlarına sadece adım atarak destek olma fırsatı sunuyor. Sağlık ve iyiliği akıllı telefon uygulamasında bir araya getiren Help Steps aracılığıyla hayvanseverler şimdiye kadar sokak hayvanlarına 16.8 milyar adım bağışında bulundu. Yaklaşık 115 bin TL’lik maddi desteğe dönüşen adımlarla sokak hayvanlarına 7 tondan fazla mama ve bakım desteği sağlandı.

Nasıl adım bağışlanıyor?

Help Steps uygulamasını indiren kullanıcılar cep telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24:00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip ‘Adımlarımı HS’ye çevir’ butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktiriyor ya da ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılar veya sivil toplum kuruluşlarına bu uygulama üzerinden bağışlıyor.

17 milyar adım sokak hayvanlarına 7 ton mama oldu

Hangi STK’lara bağış yapılıyor?

Help Steps aracılığıyla atılan adımlar Haçiko, Melekler Şehri Derneği, Altın Patiler Sokak Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği, Dilsiz Dostlar, HEP AD ve Nuh’un Gemisi Derneği’ne bağışlanabiliyor. Bu bağışlarla söz konusu STK’lar ile birlikte hayvanlara bakım ve mama desteği sağlanıyor.

10 bin kez dünya turu atıldı

Help Steps’in Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik, uygulamada 1.6 milyona ulaşan kullanıcı sayısıyla 200 milyar adım atıldığını belirtiyor. 10 bin kez dünya turuna denk gelen bu adımlarla ihtiyaç sahibi kişilere, STK’lara ve bakıma muhtaç dostlara destekte bulunulduğunu söyleyen Gözde Venedik, “Help Steps’te sokak hayvanlarına olan desteğin her geçen gün arttığını görmek bizi mutlu ediyor. Sadece yürüyerek bu iyiliğe ortak olan herkese teşekkür ediyoruz” diyor.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe