Aile Danışmanı Nedir? - Yaşam Cafe

Aile Danışmanı Nedir?

Aile Danışmanı Nedir?
Aile danışmanı, evli çiftlerin ya da aile bireylerinin ev içinde huzurlu bir şekilde yaşamasına katkı sunan ve bu doğrultuda çalışmalar yürüten danışmanlık türlüdür.

Aile danışmanları aile ortamında oluşabilecek zihinsel ya da duygusal sorunların aşmalarına yönelik danışmanlık hizmeti sağlar. Aile danışmanları aile üyelerinin, sorunlarını yapıcı bir şekilde ele alır. Aile ortamında var olan sorunları sahip olduğu bilgi ve becerileri kullanarak aileye destek sağlar. Aile içindeki huzur ve mutluluk için son derece önemli bir danışmanlık olan aile danışmanlığı tüm bunların yanı sıra aile danışmanı ne iş yapar? sorularını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
 
Aile Danışmanı Nedir?

İlginizi çekebilir: Aile Tutumları Nelerdir?

Aile Danışmanı Ne İş Yapar?


Aile danışmanı, ailenin kendi içinde huzurlu bir yaşam sürmesi için aile bireylerine farklı bakış açıları kazandırarak destek olmayı hedefleyen bir danışma türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Aile danışmanı aileyi ilgilendiren her türlü konuda aileye destek sağlamayı amaç edinmiştir. Bu doğrultuda üstlendiği görevler de mevcuttur. “Aile danışmanı ne iş yapar?” sorusunu merak eden okuyucularımız için aşağıda aile danışmanının neler sıraladık. Aile danışmanının görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

Aile danışmanının en önemli görevi, aile hayatını etkileyen konuları aile bireyleri ile tartışmak ve incelemektir. 
 
Aile Danışmanı Nedir?


• Aile danışmanı aile bireylerini teker teker dinler ve bütün aile ile bir araya gelir.
• Görüşme, gözlem ve test gibi çeşitli araçlarla aile üyeleri hakkında bilgi toplar.
• Aile içinde yaşanabilecek her türlü durumda örneğin; boşanma, ayrılık, çocuk yetiştirme, ev yönetimi ve finansal zorluklar gibi konularda danışanlara bilgi vermek. 
• Danışanların ihtiyacına yönelik ilaç, psikiyatri ve adli yardım gerektiren durumlarda danışanları ilgili uzmana yönlendirmek.
• Ailede çocukların herhangi bir suç işlemesi durumunda gözaltına alınması ya da tutuklanması vakalarında, mahkemelere önerilerde bulunmak üzere; doktor, okul, sosyal hizmet görevlileri, çocuk danışmanları ile iletişim kurmak.

Analitik Beyin ailesi olarak siz değerli öğrencilerimiz ve velilerimiz için birbirinden farklı konularda içerikler üretiyoruz. İçeriklerimizi okuyabilmek ve hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için Analitik Beyin’i ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca eğitimlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar