Sütun gibi bacaklar nasıl elde edilir? - Yaşam Cafe

Sütun gibi bacaklar nasıl elde edilir?

Sütun gibi bacaklar nasıl elde edilir?

Cilt güzelliğinden öte daha şekilli bacaklar için spor yapmak şart. Sporun bacakları şekillendirmesinin haricinde kan dolaşımını hızlandırdığı için cildimize de katkısı büyük. Kasların aşırı gelişimine neden olmayacak sporlar yapılabilir. Yürüyüş, step, aerobik, yüzme uzmanların önerdiği branşlar.

Bakımına gelince; elleriniz ve tüm vücut için kullandığınız nemlendiricilerinizi her banyodan sonra bacaklarınıza masajla sürmek yeterli. Hatta zaman zaman yapılacak bacak masajları selülit oluşumunu da engeller. Bacak bakımında dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Serdar Hepgül şöyle sıralıyor: 

* Yorgun bacaklarınızı mutlaka dinlendirin. Ayağınızı, bacaklardan başlayıp topuğa dek kremleyin. Uygun bir yere uzanın ve bacaklarınız kalbiniz seviyesinde olsun. Ayağınızın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyabilirsiniz. Bacaklarınızı sıra ile havaya kaldırın, el parmaklarınızla kasları, uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın. Başlangıçta yumuşak olan masaj, adaleler alıştıkça sertleşmelidir. 

* Bol bol yürüyüş ve spor yapın. Egzersiz, kan akımını hızlandırır ve bacak kaslarınızı besler, gerginlik, sıkılık sağlar. Yürüyüşte kullanacağınız ayakkabıların rahat olmasına dikkat edin. Egzersiz sırasında terleyen ayaklarınızı derhal yıkayın ve iyice kurulayın. Nem, mantar enfeksiyonlarını davet eder. 

* Bacak bakımında, yüzünüze kullandığınız nemlendirici ve tonikleri kullanınız. Eğer bacağınızın cildi pürtüklü ise bitkisel sütlerle daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Cildiniz UV ışınlarına özellikle yaz aylarında açıktır. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bacaklarınıza da göstermelisiniz. Ürünlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir. 

* Bacağınızdaki tüyler yumuşaksa; bol oksijen sürerek onları sarartıp, görünmez hale getirebilirsiniz. Sert iseler; tüyleri mutlaka yok etmeniz gerekir. Bu takdirde değişik epilasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

* Bacağınız kalın ve fazla kaslı ise, parafin banyoları, uygun spor ve zayıflatıcı bir beslenme sistemiyle onları biraz inceltebilirsiniz.

Selülit masajı


Evde kendi kendinize selülit masajı yapabilirsiniz. Aşağıdaki maddeleri takip edin. 

* Yatağınızın üzerinde veya yerde temiz bir örtünün üzerinde oturun. Önce bacaklarınızı hafifçe kendinize doğru çekin. Sonra ellerinizi bir bacağın iki tarafını kavrayacak şekilde yerleştirin. Bilekten uyluğa kadar tüm bacağı enerjik bir şekilde sıvazlamaya başlayın. Ayaktan başlayarak, baldırlarınızdan yukarı doğru, dizleri atlamadan, uyluğun en üstüne kadar kesintisiz olarak sıvazlamaya devam edin. Kan dolaşımını canlandıran bu hareketi 10-15 kere tekrar edin.

* Sonra uyluğunuzu yoğurmaya başlayın. Ellerinizi sırayla kullanarak, ritmik hareketlerle, uyluklardaki etinizi sıkıp bırakın. Bu hareketler uyluklarınızı sıkılaştırır ve cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

* Sonra sağ ve sol ellerinizle seri şekilde uyluğunuzu yeniden sıvazlayın. Bu hareketi yapmaya dizlerinizden başlayın uyluğunuza kadar devam edin.
        
* Uyluğun ön ve dış kısmına gevşek yumruklarla art arda vurun. Biliyorsunuz selülitli bölgelerde kan dolaşımı son derece fakirdir. Bu canlı hareketler kan dolaşımının derinin üst tabakalarına kadar çıkmasını sağlar.

* Şimdi dizin tüm çevresini hafifçe sıvazlayın, sonra parmak uçlarınızla dizkapağının çevresine dairesel basınçlar uygulayarak hafifçe masaj yapın. Bitirirken, dizin arkasını da yukarı doğru hafifçe sıvazlayın.

* Son olarak yeniden, her iki elinizle baldır kasını yoğurun. Kası kemikten öteye doğru sıkıp sıkıp bırakın, sonra hafifçe sıvazlayarak rahatlatın. Bacağın arkasından yukarı doğru çıkarken bir eliniz diğerini izleyerek seri hareketler oluşturmalıdır.

Selülite karşı savaş açın

Kadın vücudu yapısı gereği bazı bölgelerde yağ stoklar; bacak içleri, kalçalar, basenler... Yağ hücrelerinden oluşan kümeler, cildin derinlerine inen bağlarla birbirlerinden ayrılmıştır. Vücutta yağ birikimi olduğunda yağ hücreleri şişer ve yukarıya doğru baskı uygulamaya başlar. Ayrı zamanda aradaki bağ dokular gerginleşir ve ters yönde aşağıya doğru bir baskı uygularlar. Citte oluşan bu ters yönde baskı, cilde portakal kabuğu görüntüsü verir ve selüliti oluşturur. Beslenme ne kadar fazla tek yönlü olursa, selülite o kadar çabuk aday olursunuz. Özellikle de fast-food'a ve hazır yemeklere karşı olan eğilimimiz dokuları kötü yönde etkiler. Hayvansal yağlar, şeker ve tuz da en kötü düşmanlarımız. Bunlar yağ hücrelerini şişiriyor, dokularda su yapıyor ve vücudun atıklardan temizlenmesini önlüyor. Meyve, sebze, kepek, çavdar ürünleri ve baklagillerde bir yanda dokuları atık maddelerden temizleyen, öte yanda hücrelere besleyici maddelerin naklini çabuklaştıran fazla miktarda potasyum vardır. Portakal, muz, karpuz, avokado, havuç, şalgam, fasulye, bezelye ve patates fazla miktarda potasyum içerir.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe