FUE saç ekimi nedir? - Yaşam Cafe

FUE saç ekimi nedir?

FUE saç ekimi nedir?

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) saç ekimi, tek tek saç köklerinin cildinizden alınması ve vücudunuzun başka bir yerine implante edilmesiyle yapılır. Bu, yeni bölgedeki saçların daha kalın görünmesini sağlayacaktır.

FUE, “klasik” foliküler ünite transplantasyonu (FUT) tekniğinin yerini alacaktı. Bu işlem, foliküllerle birlikte bir deri parçasının veya kafa derisinin tamamı alınarak ve hedef bölgeye deri ekilerek yapıldı.

FUE, FUT'tan daha popüler hale geldi çünkü cilt veya saç bölümlerinin çevredeki alanlara uymadığı bir "saç tıkacı" görünümüne yol açma olasılığı daha düşük. Ayrıca FUT gibi büyük bir iz bırakmaz.
FUE saç ekimi için en iyi aday, saçı seyrelmiş veya saçsız olan ve yakınlarda ekim için kullanılacak kadar saçı olan kişidir.

Seyrek veya saçsız bölgeye ekim yapacak kadar sağlıklı veya kalın saçlarınız yoksa FUE saç ekimi için uygun olmayabilirsiniz.

• Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), cildinizden tek tek saç köklerinin alınıp, saçların inceltildiği veya bulunmadığı vücudunuzun başka bir yerine taşınmasıyla yapılan bir saç ekimi türüdür.

• FUE, “saç tıkaçları” görünümüne yol açan foliküler ünite transplantasyonu (FUT) prosedüründen daha popüler hale geldi.

• Cerrahlar, tekli folikülleri çıkarmak ve hareket ettirmek için mikro zımbalar kullanır ve neredeyse hiçbir ekstraksiyon belirtisi bırakmaz.

Yan Etki İhtimalleri:

• FUE prosedürü, foliküllerin çıkarıldığı küçük beyaz yara izleri gibi küçük olası yan etkilerle güvenli kabul edilir. Son derece nadir durumlarda, ameliyatın yapıldığı yerde enfeksiyon veya doku ölümü olabilir.

• Tedaviden birkaç gün sonra kaybolan geçici yan etkiler yaşayabilirsiniz. Yan etkiler şişme, morarma ve hassasiyeti içerebilir.

FUE saç ekimi fiyatları

Saç ekimi fiyatları ekilecek greft miktarına, hastanın yaşına, sağlık sorunlarına ve bunun gibi bir çok ölçeğe göre değişmektedir. Şişli’de bulunan Apex Clinic’den saç ekimi işlemi için fiyat alabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar