Taşlama Kesici ve Delici Disk Çeşitleri Civtec Civata'da! - Yaşam Cafe

Taşlama Kesici ve Delici Disk Çeşitleri Civtec Civata'da!

Çoğunlukla inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan taşlama makineleri, el aletleri arasında ilk sıralarda yer alır. Her çeşit yüzeyde taşlama imkânı sunan taşlama makinaları zımparalama işlemlerinde de sıkça tercih edilir. Sert cisimlerin kesilmesinde ve ihtiyaç duyulması durumunda belirli ölçülerde bölünmesinde de işe yarayan taşlama makineleri mozaik yapım işlemlerinde de tercih edilir.

Taşlama makinelerinin uçlarında sert granit keski cihazları yer alır. Bu cihazların hızla dönmesi sonucu taşlama ve kesme işlemleri yapılır. Bileme işlemleri bileme diskleri ile çok daha kolay yapılır. Taşlama makineleri ağız genişliklerine göre farklı modellerde üretilir. Böylece istenilen genişlikte ve sertlikteki yüzeylerin taşlama ve kesme işlemleri pratik bir şekilde yapılır.

Taşlama kesici ve delici diskler, muhtelif malzemeleri kesmek, istenen ölçülere bölmek ya da ayırmak için kullanılır. Giyotin makası, testere ya da alevle kesme işlemlerine göre çok daha pratik ve kullanışlı olan ürünler, çalışmalarınıza hız katar. Taşlama diskler üzerinde bağlayıcı aşındırıcılar yer alan, gözenekleri ile birbirinden ayrılmış aşındırıcı mineraller ve çok sayıda kesme noktası bulunan hassas ürünlerdendir. Bitişik aşındırıcı mineraller ve bağlayıcı arasında oluklu boşluklar yer alır. Bu oluklu boşluklarda gözenekler bulunur. Metal parçaların taşlama prosesinde soğutucu penetrasyon boşluk sağlar.

Taşlama taşı kullanımında, taşlanan malzeme aşındırıcı mineraller ile kesilir ve parçalar üzerinde yer alan istenmeyen yüzeyleri temizlemeye yarar. Kesme noktaları taşlama işlemi sırasında aşınır, aşındıktan sonra düzleşme yaşanır ve böylece körleşir. Artan sürtünmeyle birlikte ısı oluşur ve aşındırıcı sürtünme ya da aşındırıcı mineralleri bir noktada tutan bağlayıcı köprüler ayrışmış olur.

Kesme diskleri ile ihtiyacınız olan yüzeyleri belirlediğiniz ölçülerde ayırabilirsiniz. Bu diskler aracılığı ile çalışmalarınızı kolaylaştırmak için Civtec Cıvata ürünlerini zaman kaybetmeden incelemelisiniz.

Taşlama Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Taşlama makinesi satın alırkens makinenin hangi amaçla hangi yüzeyde kullanılacağı dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Büyük yüzeyler için kesmek diskleri boyutunun, taşlama makinesinin motor gücünün daha yüksek olması gerekir.

Taşlama makinesi satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de makinenin motor gücü olmalıdır. Sert yüzeyler ve taşlama haricinde zımparalama işlemi yapmak için tercih edilecek olan taşlama makinelerinde motor gücü doğru seçilmelidir. Böylece makineden alınan verim de çok daha yüksek olur.

Taşlama Kesici ve Delici Disk Çeşitleri Civtec Civata'da!
Taşlama makinesinde devir ayarı da çok önemli bir konudur. Taşlama makinelerinin ayarlanabilir devir ve tek devir olmak üzere iki çeşidi vardır. Tek devirli olanlarında sadece taşlama ve metal kesme işlemleri yapılır. Devir ayarlı olan makineler, zımparalama ve parlatma işlemlerinde tercih edilmelidir. Böylece taşlama makinaları ile yapılan parlatma işlemlerinde çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkar.

Taşlama makinelerinin servis ağının geniş olması çok önemlidir. Taşlama kesici ve delici diskler kolay ulaşılabilir olmalı ve garanti kapsamında olmalıdır. Böylece her hangi bir sorun çıktığında hızlıca çözüm bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan taşlama makinası modelleri ve parçalarına Civtec Cıvata aracılığı ile ulaşarak, ürünleri inceleyebilirsiniz. İhtiyacınıza en uygun makinayı güvenle satın alabilir, kaliteli alış verişin keyfini çıkarabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar