Evinizi lüks göstermenin yolları - Yaşam Cafe

Evinizi lüks göstermenin yolları

Evinizi lüks göstermenin yolları
Yeni bir eve taşındığınızda ya da daha iyi bir ihtimalle ilk evinizi aldığınızda dekorasyona dair sınırsız hayalleriniz olabilir. Tabii boş bir ev hem gereksiz eşyalardan kurtulmak hem de dekorasyona yenilik katmak için en ideal ev! 

Taşınırken yaptığınız masrafları düşünürsek, dekorasyonda hayal ettiğiniz her şeyi yapamayabilirsiniz fakat evinizi zengin göstermenin uygun fiyatlı yolları da yok değil. Dekorasyonla kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğinizi düşünenlerdenseniz, çok para harcamadan harikalar yaratabileceğiniz ve lüks bir ortam yaratabileceğiniz alternatiflerimize göz atın!

Evinizi lüks göstermenin yolları

Metale Yer Verin

Metalik dekorasyon ürünleri bu sene oldukça revaçta, özellikle kırmızı altın veya bakır renklerindeki metal dekoratif tasarımları evinizde kullanabilirsiniz. Çok fazla aynı tonda eşya boğucu bir hava yaratabilir fakat birkaç dikkat çeken parçayla şık ve modern bir o kadar da lüks bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bizim önerimiz mutfağınıza biraz bakır aksesuarlar ya da yatak odanıza altın renkli abajurlar almanız. Misafirlerinizi ilk andan itibaren etkilemek isterseniz, salonda küçük metalik detaylara yer verebilirsiniz.

Evinizi lüks göstermenin yolları

Bırakın Duvarlarınız Konuşsun

Soyut sanat her zaman evi zengin gösterir. Tabii orijinal sanat eserlerini alamasanız da büyük bir tabloyla evinizin havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Modern sanat herkesin zevklerine hitap etmeyebilir ve özgün bir eser gerçekten evinizin kirasından daha pahalı olabilir, yine de evinizde cool bir havayı ucuza yaratabilirsiniz. Tek yapmanız gereken beğendiğiniz çalışmanın kaliteli versiyonunu indirmek. Çoğu zaman galerilerin internet siteleri ya da Etsy gibi el yapımı her şeyi bulabileceğiniz siteler, oldukça ucuz fiyatlara yüksek kalitede görselleri indirip duvarınıza asabilirsiniz. Sonra bırakın duvarlarınız sizin adınıza konuşsun.

Evinizi lüks göstermenin yolları

Eve Canlı Bir Hava Vermek İçin Bitki Kullanın

Belki de evinizi lüks içinde göstermenin en sağlıklı ve ucuz yolu iyi bir bitki ya da sukulent almak. Evinize uygun bitkiler aldığınızda muhtemelen misafirleriniz bu iş için uzun bir zaman ve para ayırdığınızı düşünecek. Gerçekten böyle olsa bile buna değeceğine eminiz fakat bitki fiyatları bütçeye çoğu zaman uygun olduğundan, evinizde bitki köşesi yapmak sizi zorlamayacak bir dekorasyon hilesi diyebiliriz.

Evinizi lüks göstermenin yolları

Süslemelerde Doğru Adımlar Atın

Yukarıdaki fotoğraf sizce de lüksün tanımı gibi durmuyor mu? Bunun nedeni, renklerin, mobilyaların ve dekorasyonun akıllıca ve zevkli bir şekilde harmanlanmış olmasından kaynaklanıyor. Örneğin koltuklarınızı kraliyet mavisi seçip kalan eşyaları açık renklerde kullanırsanız, büyük objelerin yanında küçük aksesuarlar tercih ederseniz odanıza hem derin hem de zenginlik katarsınız. Özellikle cam vazolar, küçük objeler veya eklektik ürünler bir arada uyumlu ve şık gözükür.

Evinizi lüks göstermenin yolları

Yastıklarınızı Dikkatli Seçmelisiniz

Koltuk ya da yatağınız için seçeceğiniz kırlent ve yastıklar konusunda dikkatli olmalısınız. Sayıları önemli değil fakat kumaş desenleri, şekilleri ve materyalleri oldukça önemli. Eğer zor materyaller seçerseniz, değişiklik yapmak bir o kadar  zor olur. Hem dekoratif anlamda hem de temizlik yaparken. Odanızı ucuz gösterme eğiliminde olabilecek her şeyden kaçının, risk almadan hareket etmek için düz renk ve desensiz yastıkları seçebilirsiniz. Kadife yastıkları da aklınızda bulundurmayı unutmayın!

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar