Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Küçük Ev Aletleri ve Pratik Gereçler - Yaşam Cafe

Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Küçük Ev Aletleri ve Pratik Gereçler

Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Küçük Ev Aletleri ve Pratik Gereçler

Mutfak, çoğu insanın vakit geçirmeyi en sevdiği yerdir. Bireylerin yemeklerini hazırladığı, karnını doyurduğu söz konusu bu mekan; çok önemli bir yer kaplar hayatımızda. Aslına bakarsak en çok harcamayı da yine mutfaklarımız için yaparız. En güzel yemeklerimizi hazırladığımız mutfaklarımızda, işlerimizi kolaylaştıracak küçük ev aletlerini sizler için derledik…

  • Mikrodalga fırın: Pişirme, ısıtma ve dondurma işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için kullanılabilir.
  • Elektrikli blender: Meyve ve sebzeleri parçalamak, smoothie yapmak, soslar hazırlamak için ideal bir üründür.
  • Hamur yoğurma makinesi: Ciddi bir emek ve süre isteyen hamur yoğurma işlemi https://www.akakce.com/hamur-yogurma-makinesi.html sayfasında yer alan makineler sayesinde kolay bir işleme dönüşmektedir. 
  • Küçük boy mutfak robotu: Kek çırpmak, fındık ve ceviz içi hazırlamak, sebze rendelemek için tercih edilir.
  • Slow Cooker: Et ve sebzelerin yavaş yavaş, uzun bir zaman diliminde pişirilmesini sağlar. Bu sayede lezzetli ve sağlıklı yemekler elde edilir.
  • Elektrikli tencere: Yemekleri hızlıca pişirmek ve sürekli sıcak tutmak için kullanılır.
  • İmmersion Blender : Sos, püre, ayran gibi yumuşak kıvamlı ürünlerin yapımında kullanılması; istenilen sonuca götürür. 
  • Elektrikli ekmek kızartma makinesi: Ekmekleri, bagetleri ve sandviçleri kolayca kızartmada en büyük yardımcıdır.
  • Elektrikli dilimleyici: Etleri, sebzeleri ve meyveleri hızlı ve düzgün bir şekilde dilimlemek, servis etmek kolay hale gelir.
  • Elektrikli tuzluk: Tuzun doğal tat ve aromasını korurken, yemeklerinizi lezzetlendirmede son derece başarılıdır.
  • Slow Juicer : Meyve ve sebzelerin suyunu hızlı ve doğal bir şekilde çekip, sağlıklı içecekler elde edersiniz.

Küçük Ev Aleti Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Mutfağınız için en uygun küçük ev aletini seçmeden önce aşağıda yer alan maddelere dikkat etmeniz, en doğru ürüne en doğru bütçe ile ulaşmanıza imkân verecektir. Söz konusu detaylar şu şekildedir:

  • İhtiyaç belirlenmeli, bütçe doğrultusunda en işlevsel cihaz seçilmelidir.
  • Cihazın konumlandırılacağı alan belirlenmeli, mutfağın hacmine uygun ürünler incelenmelidir.
  • Tehlike arz edebilecek aletlerden kaçınılmalıdır.
  • Orijinal, garantisi olan, kutulu ürünler tercih edilmelidir.
  • Kullanma talimatı bulunan, kolay bir kullanım sunan ekipmanlar işinizi kolaylaştıracaktır.

Her Mutfakta Bulunması Gereken Eşyalar

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıracak ürünlere değinmiştik. İşlerimizi hızlı ve pratik şekilde bitirmemizi sağlayan söz konusu ev aletlerinin yanı sıra, her mutfakta mutlaka yer alması gereken, demirbaş niteliğinde bir takım ürünler de bulunur. Bahsi geçen eşyaları inceleyelim… 

Bıçak seti: Kullanım amacına göre farklı bıçakları içerebilir. Kesme, doğrama, dilimleme vb. türleri ile çok yönlü kullanım sunar.

Tencere ve tava seti: Pişirme için gerekli olan çeşitli boyutlarda tencere ve tavalar, her mutfakta bulunması gerekenler arasındadır.

Servis tabakları ve bardaklar: Yiyecek ve içecekleri servis etmek için gerekli olan tabak ve bardaklar, çeşitli işlevleri ile temel mutfak malzemeleri içinde konumlanır.

Spatula, kepçe ve karıştırma kaşığı: Yemeği karıştırmak ve servis etmek için gerekli olan ürünler, sıcak gıdalar ile temas ettiği için sağlıklı materyaller içermelidir.

Bir Mutfakta Olmaması Gereken Eşyalar

Mutfakta geçirilen süre boyunca dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bunun temel nedeni ise olası kaza ve yaralanmalardan korunmaktır. Gereksiz, tehlike oluşturabilecek eşyalardan kaçınarak; mutfaklarınızda güvenli bir çalışma ortamı elde edebilirsiniz. Güvenliğiniz için bir mutfakta bulunmaması gereken eşyalara aşağıda yer verilmiştir: 

Eşya deposu: Sadece depolama için alınan eşyalar sadece yer kaplar ve gereksiz bir şekilde mutfak alanını kapatır.

Kirli veya hasarlı eşyalar: Kirli veya hasarlı eşyalar yemeklerinizi etkileyebilir veya sağlık riski oluşturabilir.

Aşırı yer kaplayan eşyalar: Mutfağınızın hacmine küçük gelen büyük boy buzdolapları, mutfak robotları, çekmeceler alanı daraltarak olumsuz durumlara sebebiyet verebilir.

Gereksiz aksesuarlar: Özellikle alanı dar mutfaklarda kullanılan saksılar, biblolar, süs eşyaları kazaya davetiye çıkarabilmektedir.

Yukarıdaki küçük ama önemli detaylara dikkat ederek mutfaklarınızın daha güvenli alanlar olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer eşyalarınız için yeterli yeriniz yoksa; yer kaplayan eşyaları saklamak için duvar rafı kullanımını da tercih edebilirsiniz.

Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Küçük Ev Aletleri ve Pratik Gereçler

Mutfakta Zorluk Yaratabilecek Durumlar

Mutfakta zorluk yaratabilecek bazı durumlar bulunur. Bu durumlardan kaçınmak, mutfakta geçirdiğiniz süreyi daha verimli ve huzurlu kılacaktır. Söz konusu durumları yaratabilecek nedenler aşağıda yer almaktadır. 

Darlık: Mutfakta yeterli yer yoksa, yer kaplayan eşyaların depolanması zor olabilir ve işlemlerde sıkıntı yaratabilir.

Temizlik: Mutfak temizliği hijyen ve sağlık açısından çok önemlidir. Dikkat edilmezse olumsuz sonuçlar ortaya çıkar.

Gıdaların korunması: Mutfaklar aynı zamanda gıdaların saklandığı yerlerdir. Buzdolabına koymadığınız un, makarna vb. yiyecekleri güneş görmeyen, nemden uzak bölümlerde muhafaza etmelisiniz. 

Eşyaların yeri: Hamur yoğurma makinesi gibi sık kullandığınız eşyalar her an el altında olmalıdır. Ayrıca https://www.akakce.com/hamur-yogurma-makinesi/karaca.html sayfasından en kullanışlı ürüne ulaşabilirsiniz. 

Güvenliğin sağlanması: Mutfakta çıkabilecek yangın veya su baskını gibi olumsuz durumlar için gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır. Ocak, fırın gibi cihazların konumu bu noktada önem arz eder.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar