Mimari trend ve tasarım ipuçlarını paylaştığı TrendBook yayında - Yaşam Cafe

Mimari trend ve tasarım ipuçlarını paylaştığı TrendBook yayında

Mimari trend ve tasarım ipuçlarını paylaştığı TrendBook yayında

Orman ürünleri sektöründeki bir asrı aşkın deneyimiyle doğadan ilham alan ürünler tasarlayan, geliştiren ve yaşamlara dokunan Yıldız Entegre, mevcut ve gelecek trendleri yorumlayan Trendbook 2023 ile sektöre yeni bir bakış açısı kazandırıyor. 

Her renk ve dokuda ağacın güzelliğini ortaya koyan ürünlerle mekanların estetiğini ve konforunu tamamlayan, zamanın ruhunu yakalayan ürünleriyle mimar ve tasarımcılara ilham veren Yıldız Entegre, mevcut ve gelecek trendlerini kapsayan Trendbook ile yeni dönem tasarım dünyasındaki gelişmelerin ışığında Japandi, Doğadaki Desen, Palimpsest, Mikro Mekanda Makro Yaşam: Tiny House ve Maksimalizm akımlarını farklı bir bakış açısıyla değerlendiriyor.  

‘Ağaca saygı’ anlayışı doğrultusunda, tasarım ve mimarlık dünyasının önde gelen profesyonellerinin iş birliğiyle hazırlanan Trendbook, okuyucularına bir yandan trendleri öğretirken diğer yandan da tasarım ve dekorasyona ilişkin ipuçları elde etme imkanı sağlıyor.

Mimari trend ve tasarım ipuçlarını paylaştığı TrendBook yayında

5 kitapçıktan oluşan Trendbook’ta yer alan akımlar şöyle ele alınıyor:

Japandi: Mükemmelliği kusurlulukta bulan Japon ahlak anlayışı Wabi Sabi ve rahatlığı öne çıkaran İskandinav minimalizmini bir araya getiren Japandi, stilden öte bir felsefeyi temsil eder. Bu felsefe, el işçiliğinin, geleneksel dekorun, ham malzemelerin, basit ve doğal tasarım unsurlarının toplamıyla yaratılan bir güzelliğe ulaşır. Japandi’nin iç mekanları yalın ve minimalist, diğer yandan da sıcak ve rahattır. 

Doğadaki Desen: Doğa örüntülerine, ritmine, akışkan çizgilerine odaklanan bütünsel tasarım anlayışı, organik mimariden flora ve fauna motiflerini yaşam alanlarına dahil eden botanik trendine kadar geniş bir spekturumu kapsar. Sıcak kremlerden altın sarısı kahverengilerle yumuşak grilere uzanan doğal renk paleti, davetkar olduğu kadar hafif, aydınlık ve ferah bir atmosfere katkıda bulunur. Mekanın estetiğine eşlik eden tropikal baskılar, yaprak desenleri, küçük mermer detaylar ve egzotik duvar kağıtları, herhangi bir odaya doğal güzellik ve uyum hissi verir.

Palimpsest: Bir kentin, mimarinin ya da iç mekanların tasarımında palimpsest, eksiden kalanları da bünyesinde barındıran yeni ve çok katmanlı işleri tanımlar. Palimpsest yaratılan mekanlarda belleğin içinde olan biten her şey, birbirinin örünü kesmeden birbirine bağlanır ve yeni anlamlar yaratır. Adını ‘geriye doğru’ anlamına gelen Latince ‘retro’ sözcüğünden alan dekorasyon stili, eskinin daha cesur, canlı ve güncel bir anlayışla yeniden yorumlanmasına odaklanır. 

Tiny House: Minik evde yaşamak, daha az eşyayla daha küçük metrekarelerde, daha az enerji tüketerek doğayla iç içe olmanın yollarından biri. Herhangi bir metrekare sınırı bulunmasa da yaklaşık 10 ila 70 m2 arasında maksimum kullanılabilir alan sunmaya odaklanan bu evler, sürdürülebilir yaşamı yeniden tarif ediyor. ‘Daha fazla özgürlük, daha fazla hareket’ fikrini temsil eden bu minik evlerin tasarımlarında kişisel eşyalar yerine deneyimlere vurgu yapan bir yaklaşım mevcut. 

Maksimalizm: Maksimalizm, kaos içinde bütünsel bir düzen arayışını temsil eder. Farklı stiller, abartılı desenler, canlı renkler ve dokular iç içe geçerken yaşam gustosunun en yaratıcı ve özgür haliyle mekana eksantrik ama davetkar bir görünüm kazandırır. Yüksek kontrastlı tonlar, ustaca bir araya getirilmiş desen, doku ve katma karışımıyla birleşirken, özgür seçimler, ruhu ve karakteriyle her biri kendine özgü yaşam alanları yaratır. Maksimalizm ‘az çoktur’ fikrine meydan okur. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar