Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir? - Yaşam Cafe

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?
Arama motoru optimizasyonu son yıllarda adını çok sık duyduğumuz bir dijital pazarlama stratejisidir. Kısaca bir web sitesinin ya da online bir ürünün arama motorlarında daha üst sıralamalarda yer alması için yapılan çalışmalara denmektedir. Örneğin wordpress seo, görsel seo, e – ticaret seo gibi pek çok farklı alt başlığa ayrıldığı bilinmektedir. Genel olarak başlıkları farklı olsa da çalışma prensipleri birbirine çok benzer. Tabii ki bu noktada seo uzmanları ve ekipler devreye girmektedir. Doğru çalışmalar yapılırsa süreç çok daha uzun olabilir. 

Seo Nasıl İşler?

İlk olarak arama motorlarını anlayarak buna göre bir çalışma prensibinin belirlenmesi gerekmektedir. Arama motorları mevcut durumları baz alarak kendilerini sürekli güncellerler. Bu durumda da arama motorlarının istediği özelliklere sahip adreslerin yapılması da bu bağlamda son derece önemli olur. Seo uzmanları düzenli olarak yaptıkları çalışmalarla bunu sağlamayı amaçlarlar. 

İlk adım tabii ki anahtar kelime planlaması ile kendini göstermektedir. Doğru anahtar kelimenin tespit edilmesi seonun olmazsa olmaz adımıdır. Anahtar kelimeler mevcut rekabete göre farklı şekilde bütçelendirilecektir. Bundaki ilk amaç o anahtar kelimenin zorluğudur. Seo uzmanınız ne kadar zor bir anahtar kelime olduğuna bağlı olarak size bir bütçe çıkaracaktır. 

İçerik ve Teknik Çalışmalar

Her ne kadar seonun işleyişinde arama motorlarının istediği şekilde; backlink, organik görünen çalışmalar, link inşası gibi teknik detaylar bulunsa da bu işlemin ilk adımı anahtar kelime ile ilgili olan makalelerden geçer. Teknik optimizasyona bağlı olarak atılan adımlar ise bir sonraki seçenek olarak dikkatleri üzerine çekecektir. 

SEO’nun Faydaları Nelerdir?

Doğal olarak işleyen bir reklam çalışması gibi kendini gösterir. Başka bir deyişle kullanıcılar sürekli olarak arattığı kelimelerde sizi daha fazla görmeye başlarlar. Bu da hem satışlarınızın artmasına hem de tamamen ücretsiz şekilde trafik elde etmenizi sağlayacaktır. 

Tüm bunların ötesinde daha iyi ve daha başarılı bir kullanıcı deneyiminin yaşanması açısından da sizi bir adım öne çıkaracaktır. Tüm bu seçeneklerin de ötesinde diğer konu başlıklarında yer alan rekabet üstünlüğü ile markanızın bilinirliğini artırmanız da mümkün olmaktadır. 

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar