Popüler Meme Coin’de Son Durum: SHIB Yükselecek Mi? - Yaşam Cafe

Popüler Meme Coin’de Son Durum: SHIB Yükselecek Mi?

Popüler Meme Coin’de Son Durum: SHIB Yükselecek Mi?

Bitcoin önderliğinde yükselişe geçen kripto para birimleri içinde meme coin’ler hala ilgi görmeye devam ediyor. Bu noktada Dogecoin ve Shiba Inu gibi coin’lerin özellikle ilgi gördüğü ifade edilebilir. Peki, Shiba neden ilgi çekiyor ve yorumlar ne yönde?

Shiba Inu (SHIB) Nedir?

Shiba Inu (SHIB), genellikle bir "meme coin" olarak adlandırılan bir kripto para birimidir. 2020 yılında anonim bir kişi veya grup tarafından "Ryoshi" takma adıyla oluşturulmuştur. Shiba Inu, adını popüler bir Japon köpek ırkından almaktadır ve genellikle Dogecoin'e bir alternatif veya rakip olarak görülür, zira her ikisi de köpek temalı meme coinlerdir.

Shiba Inu, Ethereum blok zinciri üzerinde bir ERC-20 tokenı olarak başlatılmıştır. Bu, SHIB'in Ethereum ağının güvenliği ve altyapısından yararlanmasını sağlar. Ayrıca, SHIB akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan finans (DeFi) hizmetleri gibi Ethereum tabanlı uygulamalarla uyumludur.

SHIB'in başlangıcından itibaren dikkat çeken özelliklerinden biri, piyasaya sürülen toplam token sayısının çok yüksek olmasıdır. Trilyonlarca SHIB tokenı piyasaya sürülmüş olup, bu da onun birim fiyatını nispeten düşük tutmaktadır. Bu, yatırımcılar arasında düşük maliyetli bir yatırım fırsatı olarak algılanmasına yol açmıştır.

SHIB’de Son Durum

BITCOINHABER ve BH NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Shiba Coin’in fiyatı 10 günlük zayıf bir artışın ardından yaklaşık %8 kayıpla karşılaştı. Makro gelişmeler ve BTC cephesindeki belirsizlikler bu düşüşü destekledi. 11 Aralık’ta yaşanan %7’lik önemli düşüşle birlikte, RSI 60’ın altına düşerek panik satışları doğruladı.

Santiment verilerine göre, Shiba Coin etrafındaki birikim hissiyatı son fiyat hareketlerinden fazla etkilenmedi. Piyasa dışına çıkış %51 arttı, bu da satışların zayıflamaya devam edebileceğini gösteriyor.

CoinGlass verileri fiyat geri çekilmesine rağmen fonlamanın pozitif kaldığını gösteriyor. Bu, vadeli işlemlerde net satışlardan hala uzak olduğumuzu gösteriyor. Eğer BTC hızlı bir toparlanma yaşarsa, Shiba Coin fiyatının mevcut fiyatından bir sıfır daha atmasına tanık olabiliriz.

Popüler meme coini destek olarak $0.00000920 bölgesini korudu, ancak $0.00001 bölgesini geçemedi. Haftalık mumdaki uzun kuyruk, bir yükseliş bekleyen yatırımcıların satışlara dayandığını destekliyor.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar