Barkod Yazıcı Çeşitleri Nelerdir? - Yaşam Cafe

Barkod Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Barkod Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?

Barkod etiketler, üzerinde bulunduğu ürün hakkında bilgi veren yapışkan etiketler olarak adlandırılmaktadır. Barkod etiket, okuyucular yardımıyla bilgisayarlar tarafından okunarak ürün hakkındaki detaylı bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlamaktadırlar. Bu nedenden dolayı barkod etiketlerin kaliteli ve doğru bir şekilde basılması çok önemlidir. Çünkü ürünün fiyatı, stok bilgisi, ürün açıklaması gibi her türlü bilgi bu barkodların içinde bulunmaktadır. Barkod etiketlerin basımı, klasik standart yazıcılar tarafından yapılmaya çoğunlukla uygun değildir, bu yüzden de barkod etiketlerin basımında genellikle barkod yazıcılar kullanılmakta ve bu şekilde basım yapılmaktadır.
 
Barkod Yazıcıların Diğer Yazıcılara Göre Farkları Nelerdir?
 
Barkod yazıcılar, sıradan yazıcı cihazlardan farklı olarak direkt termal baskı veya termal transfer baskı yapabilme özelliğine sahiptirler. Ayrıca barkod yazıcılarda, sıradan yazıcı cihazların basım yapamayacağı etiketlere basım yapabilme imkanı da bulunmaktadır. Barkod yazıcılar tarafından basılan etiket kodları ve semolojileri daha dayanıklı ve buna bağlı olarak uzun ömürlü olmaktadır. Aynı zamanda barkod yazıcılar, çok hızlı basım yapabilme kapasitesine de sahiptirler. Barkod yazıcılar, bilgisayara bağlı olarak veya tamamen bağımsız bir şekilde çalışabilmektedirler.
 
Burada önemli olan hangi şekilde kullanılmak isteniyorsa ona uygun barkod yazıcı seçimi yapılmasıdır. Barkod yazıcılardan çıktı alınmadan önce, bir etiket programı aracılığıyla etiketin tasarımını yapmak ve sonrasında barkod yazıcıdan baskı yapmak daha doğru olacaktır. Bu sayede, baskının boyutu etiketin boyutuna göre ayarlanabilir ve daha kaliteli bir baskı çıktısı elde edilebilir. Barkod yazıcılar sadece etiket basma işinde kullanılmamaktadır, aynı zamanda barkod yazıcılar, hem yazı hem de resim ve grafik basabilme yeteneğine de sahiptirler. 
 
Barkod Yazıcı Seçimi Hangi Kriterlere Uygun Olarak Yapılmalıdır?
 
Barkod yazıcı seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, yazıcı seçimi yapılmadan önce ihtiyaçların belirlenmesidir. Etiketlerin ne sıklıkla basılacağı, baskı kalitesinin ve çözünürlük kalitesinin ne kadar yüksek olması gerektiği, hangi baskı tekniğiyle basım yapılmasının istendiği, etiketlerinin tasarım ve boyutunun neler olduğu gibi unsurların bilinmesi ve barkod yazıcının buna uygun olarak belirlenmesi bu aşamada çok önemli olmaktadır.

Barkod Yazıcı Çeşitleri Nelerdir?
 
Yazıcının hangi teknik özelliklere sahip olduğu, hangi barkod etiketi sembolojilerini desteklediği, kablosuz bağlantıya ve internet özelliğine sahip olup olmadığı da kaliteli bir yazıcıda bilinmesi gereken özellikler arasındadır. Barkod yazıcı seçimi yapılacağında bu özelliklerin göz önünde bulundurulması, istenilen sonucun alınması ve ihtiyaçların karşılanması bakımından son derece önemlidir. 
 
Piyasada En Çok Tercih Edilen Barkod Yazıcı Marka ve Modelleri Hangileridir?
 
Piyasa üzerinde, birbirinden farklı birçok değişik özelliklere sahip marka ve modelde barkod yazıcılar satışa sürülmekte ve müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. Model ve markaların bu kadar çeşitli ve karmaşık yapı da olması, müşterilerin karar vermesini ve tercih yapmasını da zorlaştırmaktadır. Her ne kadar, piyasada birçok barkod yazıcı modeli bulunsa da bazı barkod yazıcılar, diğer yazıcılara göre daha fazla ön plana çıkmakta ve daha çok tercih sebebi olmaktadır. Bu modelleri, diğerlerine göre daha çok seçim sebebi yapan ise, teknik özelliklerinin daha iyi ve kaliteli olmasıdır.

Bu özelliklere bağlı olarak, piyasada en çok kullanılan ve tercih edilen barkod yazıcı modelleri, Honeywell PC42T, Zebra GC42T ve Toshiba FV4T modelleridir. Bu modeller kullanıcılarına, yüksek baskı hızı ve yüksek çözünürlüğe sahip baskı kalitesi sunmaktadırlar. Destekledikleri, çok çeşitli barkot sembolojileri de bu modellerin sahip olduğu diğer bir teknik avantajdır. Yalnızca, Zebra GC42T modelinin, diğer iki modele göre kafa ömrü çok daha kısadır ve bu nedenle diğerlerine oranla daha az tercih edilmektedir.
Detaylar : HepsiEtiket.com

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar