Lamine Termal Etiket Nedir Ve Nerelerde Kullanılır? - Yaşam Cafe

Lamine Termal Etiket Nedir Ve Nerelerde Kullanılır?

Lamine Termal Etiket Nedir Ve Nerelerde Kullanılır?

Lamine termal etiket bir diğer adıyla Top termal etiket, termal etiket olma niteliğini barındıran etiket türlerinden biridir. Termal etiket kullanımlarında Ribon kullanım ihtiyacı olmaksızın direkt termal baskı yöntemi kullanılarak baskı alınabilmektedir. Lamine termal etiketin sahip olduğu bu özelliğinden dolayı kullanılacağı barkod yazıcısının direkt termal yönetimine uyumlu bir yapıya sahip olması gerekir. Termal transfer tekniğini kullanarak baskı alan yazıcılarda bu etiket türüne baskı alma çabası içinde bulunmak son derece gereksiz bir durum ortaya koymaktadır.
 
Lamine termal etiket türü eko termal etiket türüne oranla daha uzun ömürlü bir yapıya sahip olması bakımından ve de baskı esnasında ribon kullanımına gereksinim olmaksızın baskı alınımını sağladığı için düşük maliyeti nedeniyle tercih edilmektedirler. Lamine termal etiketin yüzeyindeki termal tabanın üstünde koruyucu özellikli bir tabaka mevcuttur. Sahip olduğu bu özelliği sayesinde Eko termal etikete oranla daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Yapışkanlığı bakımından ve kâğıt gramajları kıyaslandığında eco termal etiketten hiçbir farkı mevcut değildir. Lamine termal etiketin tek farkı koruyucu bir yüzeye sahip olmasıdır.
 
Lamine Termal Etiket Kullanım Alanları
 
Lamine etiket kullanılmakta olan alanlar daha çok gıda sektöründe ve hızlı tüketimin mevcut olduğu sektörler tarafından kullanılmaktadırlar. Diğer bir kullanım alanlarını ise hastaneler ve kargo firmaları oluşturmaktadır.
 
Lamine Termal Etiketin Avantajları
 
Lamine termal etiketler 6 ila 9 ay kadar uzun bir süre dayanabilmektedir. Ömrünü tamamlayan lamine termal etiketler üzerinde mevcut olan baskı her geçen gün silinerek kaybolmaya başlar ve etiketin çeşitli dış etkenlere maruz kalan bölümlerinde kararmalar görülmeye başlar. Lamine termal etiketin olumsuz bir şekilde etkileneceği niteliklerdeki ısı ve ışık gibi etkenlerden koruyarak daha uzun süre dayanmasını sağlamak mümkün olmaktadır. Lamine termal etiket, Eco termal etikete göre daha uzun süreli bir raf ömrüne sahiptir.
 
Lamine Termal Etiket Nedir Ve Nerelerde Kullanılır?

Termal Etiketler
 
Kendiliğinden yüzeylerinde termal mevcut olan bir etiket türüdür. Bu etiketin üzerine herhangi bir sarf malzemeye gereksinim duymaksızın baskı alabilmek mümkündür. Baskı esnasında Ribon ihtiyacı olmayışından dolayı baskı maliyeti daha düşük olmaktadır. Termal etiketler belirli bir ömre sahiptirler. Bunun nedeni kâğıt olmasından dolayı değil üzerindeki mevcut termal özelliğinden dolayıdır. Üzerine baskı alınan etiketlerin üzerindeki baskılar belirli bir süre sonra uçarak kaybolmaktadır. Ayrıca termal özellikli kâğıt yüzeyinde zaman içerisinde kararmalar ortaya çıkar. Böylesi bir durumun gerçekleşmesi halinde etiket üzerinde mevcut olan baskı alınan yazı, logo, resim ve bilgi artık okunamaz bir hale dönüşür. 
 
Termal Etiket Çeşitleri
 
3 tür termal etiket mevcuttur. Bu etiket türleri de kendi aralarında kâğıt bazlı ve plastik bazlı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bazı uygulamalar için plastik bazlı olan termal etiketler tercih edilmektedir. Ancak plastik bazlı etiketlerin kullanım alanları oldukça kısıtlı olup yüksek maliyete sahiptirler. Bu olumsuzlukları nedeniyle çok fazla tercih edilmezler.
 
Kâğıt bazlı termal etiketler ise kendi aralarında iki türe ayrılırlar. Bu etiketlerden kısa ömürlü olanı eko termal etiket olup daha uzun ömüre sahip olanı ise lamine termal etikettir. Pan etiket firması, termal etiketlerde dahil olmak üzere 40'tan fazla farklı çeşide sahip etiket üretimi gerçekleştirmektedir. Etikette kalite dendiğinde akla Pan etiket firması gelir. Her ihtiyaca uygun niteliklerde etiket üretimi gerçekleştirilmektedir.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar