Lamine Termal Etiketleri - Yaşam Cafe

Lamine Termal Etiketleri

Lamine Termal Etiketler

Yüzeylerinin kendinden termali bulunan etiketlere termal etiket  denilir. Termal etiketlerin üzerine baskı yapılması için herhangi bir malzemeye ihtiyaç duymamaktadır. Termal olmayan etiketler Ribon malzemeye ihtiyaç duyduğu için baskı maliyeti de bir hayli yüksektir. Isı, ışık, nem gibi dış etkenlerden çabuk etkilediği için belirli bir sürelik ömürleri vardır. Ömürlerinin süresi kâğıt değil, termalden kaynaklanmaktadır.
  
Termal etiketlerde üzerine baskı alınan etiketlerde uygulanan baskının zamanla uçması termal kâğıt üzerinde kararmalar meydana gelmektedir. Bunu sonucunda da kâğıdın üzerindeki resim numara fiyat ve benzeri gibi bilgiler okunamaz hale gelir.
 
Termal etiketler 3’e ayrılmakta ve onlarda kendi aralarında su bazlı ve plastik bazlı olmak üzere iki ayrı şekilde sınıflandırılmaktadır. Plastik bazlı termal etiketler özel uygulamalar için kullanılıyor. Ancak kullanım alanı pek olmadığı için maliyet açısından da çok fazla pahalı olduğu için kullanımı pek yaygın değildir. Kâğıt bazlı etiketler ise lamine ve eko termal etiket çeşitleri vardır. 

Lamine Termal Etiket Nedir?

Lamine etiket  kâğıt bazlı termal etiketin bir çeşididir. Top termal etiket olarak da bilinmektedir. Lamine termal etiket kullanırken ribona ihtiyaç duyulmadığı için termal düz bir şekilde üzerine baskı yöntemi ile alınmaktadır. Ancak bunu düzgün yapabilmek için barkod okuyucularının da termal ile uyumlu olmalıdır. Lamine termal etiketler uzun ömürlüdür. Ancak termal transfer yöntemiyle baskı alan başka yazıcılarda termal etiketle baskı almaya çalışmaya gerek yoktur.
 
Lamine Termal etiketlerin en çok tercih edilmesinin nedeni nedir?
 
Kâğıt ve gramajları bakımında eko termal etiket türüne göre aynıdır. Ancak kullanım ömrü ve Rİbona ihtiyaç duymadan baskı alınabilmesi ve maliyetinin hesaplı olmasından dolayı çok sık tercih edilmektedir. Lamine termal etiketin yüzey kısmında da koruyucu tabaka bulunması, lamine termal etiketin kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Lamine Termal Etiketler

Lamine termal etiketin diğer etiketlerden farkı nedir?
 
Koruyucu bir tabakaya sahip olması ve kullanım ömrünün uzun olması, lamine termal etiketi farklı kılıyor. Ancak lamine termal etiketlerde termal etiketlerin karakteristik özelliğini taşımaktadır. Ne kadar uzun ömürlü olursa olsun lamine termal etiket de ısı ışık ve nem gibi dış etkenlerden etkilenmektedir. Ancak ömürlerini uzatmak da kullanıcını elindedir. Etiketin ömrünü uzatmak için ısı, ışık ve nem gibi dış etkenlere maruz bırakmamak yeterli olacaktır.

Lamine Termal Etiketlerin Ne Gibi Özellikleri Vardır?
 
Normalde termal etiketler maksimum 6 ay kadar kullanılmaktadır. Ancak lamine termal etiketler ise maksimum kullanım ömrü yaklaşık 9 aydır. Kullanım ömrünü dış etkenlerden uzak tutarak uzatmak da mümkündür. Lamine termal etiketin üzerindeki baskı zamanla uçarak üzeri kararmaya başlar. Kullanım ömrü uzun olduğu için fiyatı da diğer etiket türlerine göre %30 daha fazladır.
 
Lamine termal etiketler nerelerde kullanılmaktadır?
 
Lamine termal etiketler uzun ömürlü olduğundan ve ribonsuz kullanıldığından dolayı da kullanım alanları pek yaygındır. Genellikle kullanım alanları gıda sektöründe market süpermarket ve hızlı tüketimin çok fazla olduğu yerlerde çok sık kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kargo firmaları ve hastanelerde de çok sık kullanılan termal etiket cinsidir. Fiyatı yüksek olmasına rağmen her geçen gün de kullanım alanları da bir hayli artmaktadır.


✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar