Mutlu olmanın 27 yolu.. hem de 10 dakikada - Yaşam Cafe

Mutlu olmanın 27 yolu.. hem de 10 dakikada

Mutlu olmak için aşka, paraya ya da lüks eşyalara ihtiyacımız yok! Aslında mutluluk küçük detaylarda saklı... 

İşte sizi 10 dakikada daha iyi ve daha mutlu hissettirecek 27 öneri!


1) YASTIĞINIZI TEST ETMEYE 2 DAKİKA AYIRIN

Eski yastıklar yorgunluk ve ağrı riskini arttırır. Kollarınızı bile kaldıramaz hale gelebilirsiniz. Bir köşede yığılıp kalmamak için yeni bir ortopedik yastığı deneyip eski yastığınızı değiştirmenizde yarar var. Sabahları uyandığınızda yeni yastığınızın sağladığı yararları görebilirsiniz.

2) IHLAMUR İLE BİR DAKİKA GARGARA YAPIN

Günde üç defa ılık bir fincan ıhlamur ile yapılan gargara, soğuk alma riskini azaltır. Bunu yaparken gülmemeye dikkat edin. Sağlığınızı riske sokmayın.

3) BANKA HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Yapılan verilere göre, insanlar banka hesaplarını kontrol ettiklerinde kendilerini daha mutlu hissediyorlar. Haftada bir yapılabilecek bir kontrolle finans durumunu takip eden insanlar, güçlerini ellerinde tuttuklarını hissederek huzurlu oluyorlar.

4) ALIŞVERİŞTEN 10 DAKİKA ERKEN AYRILIN

Masraflarınızı düşünün ve alışverişten belirlediğiniz zamandan önce ayrılın veya telefon konuşmalarınızı 10 dakika azaltın. Omuzlarınızdan büyük bir yük kalkacaktır.

5) ESKİ ARKADAŞLARA 10 DAKİKA AYIRIN

The art of friendshıp'in yazarlarından Sally Horchow'a göre, eski arkadaşlarla buluşmak, insana daima huzur veriyor, geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Eski arkadaşlara ayrılacak günde 10 dakikanın günboyu sağlayacağı huzur için siz de hiç olmazsa telefonla bir arkadaşınızı arayın.

6) DEĞİŞİK TATLARA AÇIK OLUN

Meyve ve sebze yiyerek kendinizi hem mutlu hissedebilir hem de sağlıklı kalabilirsiniz. Psiology&Behaviour Gazetesi'nin araştırmasına göre, hep aynı meyve-sebze yerine farklı tatları deneyerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

7) KAYITSIZ KALMAYIN

Psikolog Dr. Mort Orman'a göre, çevreye karşı ilgili olun. Olan bitene kayıtsız kalmayın. Daha fazla şey duyun ve öğrenin.

8) BAŞKALARINA YARDIM EDİN

Başkalarına yardım ettiğimizde mutlu oluruz. Yardıma ihtiyacı olanları unutmayın. Gerekirse web'de yardım sitelerini araştırın.

9) BİKİNİ BÖLGESiNDEKi TÜYLERDEN KURTULUN

Avustralya Kozmetik Hekimleri Birliği'nden Dr. Phillipa McCafîery'e göre, doğal takılmak yerine bedeninize biraz ilgi gösterin ve bikini bölgesindeki tüylerden kurtulun, çünkü cinsel ilişki sırasında orgazm olmanızı önler.

10) EV-İŞ VE İŞ-EV TEMPOSUNDAN KURTULUN

Günlük hayatın akışına dur demek için gücünüzü kullanın. Eve varmadan önce kendinize küçük bir zaman ayınn. Bir arkadaşınızla oturup kahve için. Yolunuzu değiştirin, yolda iyi, keyifli bir şeyler görün, iyi müzik dinleyin.

11) GÜNLÜĞÜNÜZE İKİ DAKİKA AYIRIN

Kalifomia'daki Loma Linda Üniversitesi'nden Dr. Lee Berk, günlüğünüze iki dakika ayırmanızı öneriyor. Yatmadan önce iki dakikanızı günlüğünüze ayırın. Günün özetini çıkardığınızda kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

12) ÇİÇEKÇİYE UĞRAYIN

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, çiçeklerin 5 dakika boyunca bile seyredilmesinin kişiyi mutlu ettiği belirlenmiş. Siz de işe giderken yolunuz üzerindeki çiçekçiye uğrayın.

13) FLORASAN RENKLERDE AKSESUAR EDİNİN

Hayatınıza renk ve canlılık gelsin, hayatı grl-siyah görmekten vazgeçin.

14) MEYANKÖKLÜ BÎR İÇECEK İÇİN

Her gün meyankökü içeren bir içeceğe 5 dakika ayrın. Bu hem sizi soğuk algınlığına karşı korur hem de zinde kılar.

15) LİMONLA FERAHLAYIN

Aromaterapist Jules McClean, banyoda limon esanslı kokular kullanmanın enerji ve mutluluk verdiğini söylüyor.

16) YOGA YAPIN

Yoga hocası Carolyn Cowan'a göre, profesyonel olarak ilgilenemeseniz de elleriniz ve ayaklarınız üzerinde yüzünüz yere bakarak kedi gibi yürüyün. (Vücudunuz üçgen seklinde olacak.) Derin nefes alın, 3 dakika yeterli.

17) KIRIŞIKLIKLARINIZ SİZİ ÜZMESİN

Yüzünüzdeki kırışıklıklar için botoks'u deneyin ya da küçük masaj hareketleri uygulayarak çizgi oluşumunu azaltın, makyaj hilelerine de başvurabilirsiniz.

18) DOĞRU NEFES ALIN

Her gün 7 dakika nefes egzersizi yapın. Derin ve yavaş yavaş nefes alın. Oksijen aldıkça rahatladığınızı göreceksiniz.

19) BACAKLARINIZI DİNLENDİRİN

Ağnyan bacağınızı diğerinin üzerine alarak ellerinizle kendinize doğru çekin. Her harekete 3 dakika ayırın ve bunu 10 kez tekrarlayın.

20) GÜLÜMSEYİN

Dudaklarınızda küçük bir gülümsemeniz hep olsun. Hem kendiniz mutlu olun hem çevrenize enerji verin. Unutmayın, gülümsemek her zaman kazandınr.

21) ORGANİK TAKILIN

Çekmecelerdeki organik olmayan eşyalardan kurtulun. Hem kendinize hem çevrenize zararlı ürünleri kullanmaktan kaçının. Örneğin sabahlan bir çay kaşığı balı 60 saniye boyunca yalayın. Yemenize gerek yok. Bu mutluluk hormonu seratoninin salgılanmasını sağlayacaktır.

22) RÜZGARIN SESİNİ DİNLEYİN

Trafik sesinden ve şehrin kargaşasından uzaklasın ve doğanın seslerine kulak verin. Yağmurun, rüzgarın, denizin sesini dinleyin.

23) TOZLARDAN ARININ

Çevrenizdeki tozlan almak için 5 dakikanızı ayırın. Özellikle alerji ve astımı olanlar için bu çok rahatlatıcı olacak.

24) MUTLULUK LİSTESİ YAPIN

Size mutluluk veren 100 şeyi 10 dakikada listeleyin. Kötü anlarınızda bunlara bakın. Kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

25) STRESTEN KURTULUN

Refleksoloji Topluluğu'ndan Pippo Tuccker-Brown'a göre, avuç içlerinize saat yönünde masaj yapmak stresi azaltmaya yardımcı olur.

26) DUŞLA MUTLU OLUN

Günde 4 dakika duş alarak günlük kargaşadan uzaklaşın. Hem kendinize hem çevrenize dost olun.

27) AVUÇLARINIZI BİRLEŞTİRİN

Avuç içlerinizi birleştirin ve kuvvet uygulayıp iki taraftan itin. Bunun, hem boyun hem sırt kaslarınız için yararlı olduğunu göreceksiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe