
Tüp bebek girişimlerinde ne kadar ara vermek doğru olacaktır?
Denenmiş ve gebelik elde edilmemiş tüp bebek tedavisi sonrasında aceleci olmaya gerek yoktur. Önce psikolojik ve fizyolojik anlamda yeni bir tedaviye vücudun hazır hale gelmesi beklenir. Bu süre en az 2 ila 3 ay olmalıdır. Anne adayı başarısız tüp bebek girişiminden sonra toparlanırken birkaç kere regli dönemi yaşaması beklenir.
Tüp bebek tedavilerinde OHSS gelişmişse süreç değişir mi?
Tüp bebek komplikasyonlarından sıkça anılan bu sendromda vücut toparlanana değin tüp bebek girişimi düşünülmez. Problem düzelmesi beklenirken eğer kist gibi oluşumlar meydana gelmişse bu yapıların da geçmesi düşünülür. Yumurta uyarıcı faktörde olan ilaçların oluşturduğu geçici kistler zamanla kendiliğinden geçebilecektir. Şayet tüp bebek tedavisine ikinci kez başlanacaksa ve oluşmuş bu kistlerin geçmesi beklenmemişse bir diğer tedavide verilmesi düşünülen uyarıcı ilaç kistlerin daha çok büyümesine neden olabilecektir. Ve bu durumda istenmeyen bir durumdur.
Yaş ile tüp bebek tedavileri arasındaki bağlam nedir?
Yaş ilerledikçe tedavi şansı ne yazık ki oransal olarak düşmektedir. Bu açıdan ilk deneme ve sonraki tedavi girişimleri için çok vakit kaybı olsun istenmez. Özellikle kırklı yaşlar artık doğurganlığın çok azaldığı ve tüp bebek tedavisinin olumlu sonuç oranının düştüğü yaşlardır. Yumurtalık kapasitesinin azalacağı bu ileri ki yıllar yeni bir tedavi girişimi için kriter olabilecek ve tedavi tarihi öne doğru çekilebilecektir.
Kaynak : http://tupbebeknedir.com/
✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.
0 Yorumlar