Erkek cilt bakımına ilişkin mitler - Yaşam Cafe

Erkek cilt bakımına ilişkin mitler

Cildinizi korumak adına anneannelerinizden kalan fikirler her zaman işe yaramayabilir. 

Erkeklerde etkileyici ve sağlıklı bir görüntü için atılacak ilk adımın temiz ve bakımlı bir cilt olduğunu söyleyen Billy Jealousy'nin Türkiye Temsilcisi İsmail Burduroğlu'ndan erkek cilt bakımına ilişkin doğru bilinen yanlış uygulamaları öğrendik.

Mit 1: Erkeklerin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur.
Kesinlikle yanlış ve muhtemelen tehlikeli. Erkeklerin de nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Şöyle ifade etmek daha doğru olacaktır; erkeklerin kadın nemlendiricilerine ihtiyacı yoktur (tabii, kadın nemlendiricilerini kullanmaları hiç yoktan iyidir). Nemlendirici kullanmak her cilt için faydalıdır. Güneşin ve kuru havanın yarattığı hasarla mücadelede etkilidir. Söz konusu hasarlar, cildin kırışmasına, yaşlılık lekelerine ve hatta kansere yol açabilir.

Bir erkek nemlendiricisinde karar kılarken, bilmeniz gereken nokta, erkek cildi farklıdır ve bu nedenle farklı ihtiyaçları vardır. Erkek cildi, kadın cildinden %40 oranında daha kalındır ve hücreleri daha katmanlıdır. Bu, erkek cildinin, oluşmuş hasarların onarılabilmesi için daha derine nüfuz eden nemlendiricilere ihtiyaç duyduğu anlamına gelir; Billy Jealousy Combination Code Günlük Nemlendiricisi gibi…

Bir başka önemli nokta, dışarıya çıkarken SPF içeren bir nemlendirici kullanmaktır; bu, ciltte hasar oluşmasına fırsat vermeden güneşin zararlı ışınlarını engellemeye ve kanseri önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, cildiniz için en etkili kalkanı sağlayabilmek için, nemlendiricinizin en az 30 güneş koruma faktörlü (SPF) ve hem UVA ışınlarına (kansere neden olan ışın) hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağladığından emin olun, Billy Jealousy'nin Combat Lines Yüz Nemlendiricisi gibi…

Mit 2: Sakalların saçlar kadar yıkanmasına gerek yoktur.
Sakallar kirlenir. Hem de çok. Sakallarınız genellikle saçlarınızdan daha kısa olduğu için daha az yağlı gibi görünebilir, çok kirli değilmiş gibi … ancak her türlü bakteri ve gıda kalıntılarını barındırabilir. Gerçekten temizlenmeleri gerekir.

Tamam, o halde saç şampuanınızla yıkarsınız olup biter…Başka bir ürüne gerek yok … sonuçta aynı şey, öyle değil mi? Kusura bakmayın ama hayır, maalesef öyle değil. Şampuan saçlarınız içindir: sabah gördüğünüz, "saçlarını en son ne zaman yıkadı kim bilir" diye düşündüğünüz yağlı saçlı adam gibi olmamanızı sağlar. Şampuan, uzun saçların ağırlaşmasına sebep olan yağı harika bir şekilde arındırır, rahatsız edici parlak görünümü azaltır ve birbirlerine yapışmasını önler.

Ancak, cildinizin ürettiği yağlar bir amaca hizmet eder; sakallarınızın kuru ve tel gibi görünmesini engeller. Bu, sakal yağı kullanımının temel sebebidir, çünkü çoğu erkeğin yüzü sakal için gereken miktarda sebum üretemez. Billy Jealousy'nin sakal temizleyicileri ve kremleri gibi ürünlerin özelliği, sakallarınızın sağlıklı ve düzgün görünmesini sağlayan doğal yağları söküp atmadan bakım sağlamaları için geliştirilmiş olmalarıdır. Aynı zamanda, Billy Jealousy sakal temizleyicileri ve kremleri bakterileri, istenmeyen kokuları, yiyecek kalıntılarını ve gün boyunca biriken kiri ortadan kaldırır.

Mit 3: Pahalı cilt bakım ürünleri bir kandırmacadır.
Tam olarak değil. Tabii, 1,500 TL gibi fiyatlara cilt serumları var, bu fiyata değerler mi? Kim bilir, alıp denemeye paramız yetmedi ki hiç!

Diğer taraftan daha ucuz ürünlerin su içeriği yüksek ve içindeki aktif maddeler düşük kalite olabilir. Bu düşük kalite içeriklere yüksek miktarda su eklendiğinde faydaları maddeler seyrelmiş olur ve günün sonunda bu hatalı bir tasarruf yani kötü bir yatırımdır. Tabii şunu da unutmamak gerek, kullanılan aktif maddelerin saflığı ve kalitesi ürün fiyatının belirlenmesinde etkilidir, laboratuvar araştırma masraflarının da etkili olduğu gibi…

Pazara yüksek kaliteli bir ürün sunmak maliyetli bir iştir ve bu da ürünün fiyatına yansıyabilir. Biraz daha yüksek fiyatta olan ürünler, düşük fiyatlı ürünlerden gerçekten üstün olup, daha fazla işe yarayabilir. Süper pahalı olanlara gelince, o konuda ancak tahminde bulunmaya devam edebiliriz!

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe