Almanya’da İş Koçluğu - Yaşam Cafe

Almanya’da İş Koçluğu

Almanya’da İş Koçluğu

Tıpkı sporcular gibi liderler de her iş gününde performans gösterme baskısı altındadır. Ve tıpkı sporcularda olduğu gibi, koçluk, liderlerin yüksek düzeyde performans göstermelerini sağlamanın en iyi yoludur. İş koçluğu, koçluk yapılan kişinin hedeflerine odaklanan profesyonel bir yardım ilişkisidir. İki taraf arasındaki karşılıklı eylemlere dayanır. İş koçu, koçluk yapılan kişinin potansiyelini ortaya çıkarır.

Bir iş yerinin koçluk ihtiyaçlarını belirlemenin birkaç yolu vardır. İlk olarak, kuruluşlarda anketler, değerlendirmeler ve görüşmeler yoluyla bilgi toplama konusunda uzmanlığa sahip bir danışman getirilebilir.

İhtiyaçları belirlemenin, kuruluşunuzdaki kişilerle konuşmaktan daha iyi bir yolu yoktur. Kuruluşun kültürü, çalışanların dürüst geri bildirimde bulunmalarına izin veriyorsa, bir danışmana ihtiyaç duymadan da ihtiyaçlar saptanabilir. Bu durumda, mülakat için personelden bir örneklem seçilir ve onlara işlerini etkili bir şekilde yapmak için ihtiyaç duyduklarını düşündükleri beceriler ve kaynaklar hakkında sorular sorulur.

İş yerinde refah, yaşam memnuniyeti, iş-yaşam dengesi ve çalışırken olumlu etkinin bir karışımıdır. Bu, ancak kişinin işini yapmak için yeterli kaynağa sahip olması durumunda elde edilebilecek hassas bir dengedir. Koçluk derinlemesine özelleştirilmelidir. Özelleştirme, iş koçluğu çalışmasının önemli bir yönüdür. İyi koçlar, her müşteri için aynı olan müdahaleler sunmak yerine, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre müdahaleler oluşturur.

İş koçları hakkında yaygın bir yanılgı, onların alanınızda uzman olmaları gerektiğidir. Birçok iş koçunun kapsamlı iş bilgisi ve deneyimi olmasına rağmen, kaliteli koçluk hizmetleri sunmak için iş alanınızda uzman olmaları gerekmez. Koçun rolü, işi geliştirmek için özgün çözümleri, stratejileri ve bir eylem planı oluşturmaya yardımcı olmaktır.

Alman yönetim danışmanlığı Federal derneğinin (Bundesverband Deutscher Unternehmensberater) yaptığı bir araştırmaya göre, Almanya’da iş koçluğu endüstrisi patlama yaşıyor. Şirketler, kuruluşlar ve yönetimler sürekli dijital dönüşüm içindedir. Bu nedenle, gerekli strateji, süreç ve bilişim teknolojileri uyarlamalarında başarılı olmaya devam etmek için iş koçluğu desteğine giderek daha fazla ihtiyaç duymaktadırlar. 

Siz de işletmenizin verimini artırmak istiyorsanız yetenekli iş koçlarını işe alabilir veya bir koç olarak kariyer edinmek düşüncesi içindeyseniz gerekli eğitimleri alarak bu genişleyen sektörde kendinize bir yer edinebilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe