Yüzey temizleyici ne işe yarar, nerelerde kullanılır? - Yaşam Cafe

Yüzey temizleyici ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Yüzey temizleyici ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Temizlik malzemeleri alışverişine çıktığımızda farklı kullanım alanlarına ait birçok ürünle karşılaşırız. Bu temizlik malzemelerinden biri de yüzey temizleyicileridir. Ürün paketleri üzerinde ahşap, mermer, seramik, fayanslar ve tüm yüzeyler için temizleyiciler mevcuttur ve ne yazık ki bu çeşitlilik bazen kafa karıştırıcı olabilir. Hatta kalıcı kokulu yüzey temizleyici, doğal yüzey temizleyici, bitkisel yüzey temizleyici ya da iz bırakmayan yüzey temizleyici derken seçim yapmak daha da zorlaşabilir. Bu çeşitlilikleri gördükten sonra kendimizi hangi yüzey temizleyici ne işe yarar, en iyi yüzey temizleyici hangisi sorularının cevaplarını ararken bulmamız ise kaçınılmazdır.
 
Bu yazımızda, yüzey temizleyici kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olacağınız gibi, yüzey temizleyici ne işe yarar ve yüzey temizleyici nerede kullanılır sorularına da cevap bulmuş olacaksınız.

Yüzey temizleyici ne işe yarar?


Yüzey temizleyici ne işe yarar?

Yüzey temizleyiciler, özel geliştirilen formülleri sayesinde farklı yüzeylerin etkili bir biçimde temizlenmesini sağlayan temizlik malzemeleridir. Yüzey temizleyici sprey formunda ya da sıvı yüzey temizleyici olarak farklı formlarda bulunmaktadır. Ayrıca yüzey temizleyici lavanta, gül gibi çiçek ya da temizlik hissi verecek diğer kokulara da sahip olabilmektedir. En güzel kokulu yüzey temizleyici olarak genellikle taze kokulara sahip yüzey temizleyiciler tercih edilmektedir. 

Etkili bir temizlik sağlayan yüzey temizleyicileri seçerken sadece güzel kokmasına dikkat ediyor olabilirsiniz ancak dikkat edilmesi gereken çok daha önemli bir detay daha bulunmaktadır. Piyasadaki pek çok yüzey temizleyici hem doğaya hem de insan sağlığına zarar veren çeşitli kimyasal içeriklere sahiptir. Kimyasal içeriğe sahip temizlik malzemesi kullanmak istemeyenler, kimyasal içeren yüzey temizleyici yerine ne kullanılabilir sorusu ile karşı karşıya kalırlar. Özellikle ebeveynler, bebeklerini ve çocuklarını kimyasal içeriklerden uzak tutmak için bebekler için yüzey temizleyici arayışına girebilirler. Kimyasal yüzey temizleyici zararları konusunda hepimiz gittikçe bilinçlenirken, kimyasal içerikten arındırılmış yüzey temizleyicilerin üretimi de giderek artmış durumda. Artık günümüzde doğal ve bitkisel ev temizlik malzemesi üreten birçok firma bulunmakta ve online alışveriş sayesinde bunlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir.

Eğer siz de hem sevdiklerinizi kimyasal içeriklerin zararlarından korumak hem de dünyamıza karbon ayak izi bırakmak istemiyorsanız temiz içerikli yüzey temizleyicileri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Şunu unutmamalıyız ki karbon ayak izinin oldukça önemli bir kısmını bizlerin günlük hayatında kullandığı kimyasal içerikli ürünler oluşturuyor. Kimyasal içeriklere sahip yüzey temizleyiciler ile aynı etkiye sahip ancak kimyasal içerikten arındırılmış yüzey temizleyiciler ile de etkili bir temizlik yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, kimyasalsız temizlik mümkün ve bireysel olarak yapabileceğimiz bu ufak adım bile dünyamızın geleceği için oldukça basit ve etkili adımlardan biri.
 
Yüzey temizleyici nerede kullanılır?


Yüzey temizleyici nerede kullanılır?

Farklı yüzey çeşitleri için geliştirilmiş birçok farklı yüzey temizleyici çeşidi bulunmaktadır. Ancak bütün yüzeylerde kullanabileceğiniz genel yüzey temizleyici çeşitleri de bulunmaktadır. Yüzey temizleyici ile cam, koltuk ve parke silinir mi sorusu yüzey temizleyici kullanmak isteyenlerine sıkça merak ettikleri sorulardan birisidir. Bütün yüzeylerde kullanımı uygun olan yüzey temizleyiciler ile mutfak, banyo yüzeylerinin yanı sıra cam, koltuk ya da parkelerinizi de rahatça temizleyebilirsiniz. Bütün bu saydığımız yüzeylerde kullanabileceğiniz yüzey temizleyiciyi seçerken en iyi yüzey temizleyici hangisi diye düşünüyorsanız cevabımız kesinlikle sevdiğiniz kokulara sahip konsantre ve tamamen doğal içeriğe sahip yüzey temizleyici çeşitleri olacaktır. Böylece hem evinizi istediğiniz gibi temizleyebilir, hem sağlığınızı koruyabilir hem de dünyamıza kimyasallar ile verdiğimiz zararlı etkiyi azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Sevdiklerimize ve geleceğimize sahip çıkmak için sizleri çok değerli bir marka ile tanıştırmak istiyoruz. “Temiz temizlik” prensibi ile yola çıkan ve tamamen bitkisel, mineral kaynaklı hem de kokularını uçucu yağlardan alan Lindos Naturals firması sürdürülebilir doğal temizlik ve kişisel bakım üreticilerinin önde gelen isimlerinden.
 
Yüzey temizleyici ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Sosyal bir girişim olarak kurulan Lindos Naturals’ in doğal Yüzey Temizleyicisi benzersiz bir formüle sahip. Lindos doğal yüzey temizleyiciyi; cam, mobilya, tezgah, fırın, ocak, mutfak, banyo gibi  tüm yüzeylerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik konsantre formülü sayesinde 1 şişe Lindos Doğal Yüzey Temizleyiciden 10 şişe yüzey temizleyici elde ederek atıksız yaşama da katkı sağlayabilirsiniz. Bu ürün sayesinde mutfak, banyo gibi farklı alanlar ve farklı yüzeyler için ayrı ayrı ürün almanıza gerek kalmaz çünkü Lindos ürünleri çok amaçlıdır ve tek bir şişeyle bütün evin temizliğini yapabilirsiniz. Ayrıca yüzeyle sıkça temas eden bebekler ve patili dostlarımız için de tamamen güvenlidir. Siz de sağlıklı ve kimyasal içerikten tamamen arındırılmış yüzey temizleyici kullanmak isterseniz Lindos online mağazasında yer alan doğal yüzey temizleyici seçeneklerine göz atabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız her yüzey temizleyici şişesi ile Akdeniz’deki yaralı deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavisine katkıda bulunabilirsiniz.

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

1 Yorumlar

  1. Lindos' un birçok ürününü kullanıyorum. Lavantalı olanı tercih ediyorum ve gerçekten harika bir ürün.

    YanıtlaSil